DentalPraxis , legatura intre vis și realitate

14
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblr

DentalPraxis !  Clinica stomatologica  este legătura dintre vis și realitate! De la vrila cu coarda folosita de  popoarele de pe Valea Indului, din Pakistan, care practicau o forma incipienta a stomatologiei, folosind pentru tratarea problemelor danturii un fel de burghiu pe post de instrument, până la un  implant dentar au trecut peste 9000 de ani. Până în urmă cu câteva decenii oamenii visau la o extracție fără durere, iar acum pot beneficia de tratamente ușoare, nedureroase atât în extracția dinților dar şi în tratarea sau înlocuirea acestora.

Stomatologia ca știință modernă s-a dezvoltat intre 1650 și 1800, iar părintele acesteia este considerat Pierre Fauchard, cel care a făcut și protezele dentare. Tratamentul dureros a putut fi eliminat începând cu anul  1844, atunci când în 1772 chimistul Joseph Priestley a obtinut protoxidul de azot, ale cărui efecte anestezice au fost sesizate la scurt timp.

Experiența mea cu medicii stomatologi a început în urmă cu peste 45 de ani. În urma unui tratament cam dureros mi s-a pus o plomba care a rezistat până în anul 1995. Ulterior am ajuns în anul 1972 pe mâna unui medic stomatolog venit de pe băncile facultății, de origine din Vietnam. A fost o extracție traumatizantă și au trecut mulți ani și mulți dinți pierduți până să calc într-un cabinet stomatologic.

Ca un făcut și fiul meu a avut, în urma cu doi ani, o extracție extrem de dureroasa a unei masele de minte. Era un stomatolog emigrat în România, care l-a chinuit peste 90 de minute, cu extracția. Din păcate locul dureros a rămas până mai ieri (adică până în noiembrie 2014) când a mers la Clinica Stomatologică DentalPraxis. Un molar se cariase așa de rău, în lipsa tratamentului încât a trebuit să fie scos. După multe  cercetări de piață el s-a hotărât să meargă la această clinică. După o cercetare atentă a danturei feciorului meu, specialiştii de la DentalPraxis au constatat ca acesta că trebuie extras molarul, trebuie operat locul vechii masele extrase unde rămăseseră două rădăcini ce provocau durere, şi mai avea două carii ușoare. Pentru molar i s-a propus un implant dentar.

Hotărârea a fost luată cu teamă, dar a devenit acum o bucurie. Vechea durere a disparut, molarul înlocuit şi cariile tratate. Pentru că suferința anterioară vizitei la DentalPraxis a fost trumatizantă, bucuria tratamentului de la clinica stomatologică DentalPraxis, nedureros şi făcut profesionist, a fost enormă. Zâmbetul, dar şi încrederea în   stomatologie, în tratamente stomatologice, au făcut pe fiul meu să vorbească mereu cu prietenii şi să îi îndemne să meargă la ei. Încercaţi şi voi!

 Clinica de stomatologie
www.clinica-dentalpraxis.ro

Adr.: Str. Boisoara nr. 10-12, Sect. 6, Bucuresti
Telefon: 021 367 28 28 sau 0765 449 033
E-mail: office@clinica-dentalpraxis.ro

Comments

comments

Share.

About Author

Un om ce nu mai suporta nedreptățile.

14 comentarii

 1. E perfect ca exista si la noi clinici stomatologice in care se are grija ca pacientii sa nu sufere. Tehnicile dentare au evoluat dar e pacat ca sunt destul de scumpe pentru o mare majoritate din populatia Romaniei si nu sunt decontate de Casa Nationala de Asigurari de sanatate desi igiena dentara e foarte importanta pentru sanatatea populatiei.

 2. Mulţumesc pentru opinie, care este cvasiunanimă, dar este vorba: „Obrazul subtire cu cheltuială se ţine”. la DentalPreaxis 🙂

 3. Asa sunt dintii tratati sunt mai sanatosi şi mai apreciaţi.. De fapt cu cat sunt mai sanatosi si bine trataţi cu atat te costa mai putin tratamentul. Este o economie. :mrwhite: :mryellow:

 4. Mulțumesc pentru comentariu. Mai este o vorbă care spune că nu sunt asa de bogat ca sa îmi permit lucruri ieftine

 5. 🙄 ❓ Mare minune! Dar eu pana acum la 60 de ani nu am avut probleme cu dinţii. Ii am pe toti in gura si nu am folosit prea multă pasta. Câti mai sunt ca mine? E buna clinica voastra dar eu nu am nevoie. O sa trimit nepotul pentru ca el la 17 ani are numai carii.

  😆

 6. Tare in dinti :), ai? Nu este nimic, rari ca dumneata! E bine ca te gandesti si la urmasii mai putin norocosi!

 7. Sa dea Dumnezeu sanatate lui Pierre Fauchard şi lui Joseph Priestley că mare alinare ne aduc cei de al DentalPraxis

 8. Of doamne ce probleme pot sa iti faca niste oase in gura! Eu pana nu i-am pierdut pe toti nu m-am linistit de dureri. Placa pe care o am ma supara. Trebuie sa merg si eu la ei!

 9. la ce tehnologie exista astazi e si normal sa fie cautate serviciile de valoare. Eu personal prefer vizitele fara motiv , preventive , la doctorul stomatolog!

 10. Multumesc Madalin. Tot cu ai nostrii de la Blogatu. Pentru mine ca ne-am vazut oadat la reuniune unde am fost acceptat pentru ca am participat la peste 75% est6e un lucru bun. Vezi ca si mosii se mai misca!

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.