Gradini în agricultura urbană în Nairobi

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Gradini în agricultura urbană în Nairobi

Gradini în agricultura urbană în Nairobi

        Gradini în agricultura urbană în Nairobi

 Gradini în Agricultura urbană în Nairobi și împrejurimi. Devine  mai ușoară și mai plăcută agricultura urbană cu ajutorul tehnologiei de la Ukulima Tech. Compania este specializată în agricultura pe verticală, o metodă care utilizează spații mici și oferă în continuare randamente mari pentru utilizatori săi.

Condițiile de viață din oraș aduc cu multe provocări, printre acestea fiind accesul la legume la prețuri accesibile, curate, proaspete pentru un individ sau a familia sa. rezidenți datorită unei companii, Ukulima Tech, care caută să abordeze această provocare care sa permită accesul  un client dispus să transforme lor, curțile verandele și balcoane în spațiu agricol.

Odată cu revoluția agriculturii în Kenya și în întreaga lume, această metodă de creștere vine la momentul potrivit pentru a satisface nevoile locuitorilor din mediul urban, care nu numai că își  face griji cu privire la disponibilitatea, ci și reziduul chimic ridicat din legume pe piețele urbane.

Ukulima (numele tradus din Swahili înseamnă „agricultură”) Tech, a fost înființată în 2015 în orașul Kisumu, situat la 347 de kilometri de la Nairobi. Foarte repede echipa și-a  dat seama că mulți dintre clienții sunt din Nairobi. Prin urmare, s-au mutat în capitală unde au realizat o expoziție demonstrativă pentru clienții lor.

Într-un interviu acordat ziarului African Exponent, Ronald Kemei unul dintre parteneri Ukulima Tech,  a declarat: „compania se concentrează pe proiectarea, fabricarea, instalarea și întreținerea unei varietăți de grădini conform cu cerințele și nevoile clienților.”

Partenerii săi sunt Elizabeth Onyango, care lucrează la Universitatea Tehnică din Kenya, Hansel Wangara, un inginer specialist în aeronautică și Brenda Anne, care lucrează în prezent în cadrul  companiei.

Kimei, purtatorul de cuvânt al companiei a arătat că pe viitor compania se va concentra asupra tehnologiei ce vizează instalarea de sisteme verticale agricole, grădini familiale, precum și asupra  automatizării acestor g5rădini.

Clienții pot alege între două opțiuni: un sistem automat sau sistem manual de irigare prin picurare. Pentru sistemul automatizat, Ukilima tech a proiectat astfel încât să permită clientului să irige culturile când se află la mare distanță de casă. În ceea ce privește sistemul standard, un client trebuie să deschidă și să închidă manual un robinet care lega instalația fie la un rezervor fie la rețeaua de apă urbană.

Există diferite moduri în care un locuitor din oraș poate utiliza spațiile din balcoanele lor pentru a produce legume pentru uzul familiei.

  1. Gradina Turn

Acest tip de gradina este potrivit pentru cei ce locuiesc la bloc și au doar un mic balcon, dar doresc să producă propriile lor legume. Kimei spune ca acest lucru este ideal pentru spații mai mici, deoarece este dispus pe vertuical pentru pentru a nu îmiedica locatarul să folosească balconul și în alte scopuri. Unele dintre culturile ideale să crească în această structură sunt căpșunile, spanacul, coriandrul și alte legume cu frunze.

Gradini în agricultura urbană în Nairobi

Gradini în agricultura urbană în Nairobi. Gradina Turn

 Gradinile Suspendate

La fel cum sugerează și numele, grădinile suspendate sunt agățate de un acoperiș sau orice alt suport care le poate susține. Sistemul este compus din mai multe țevi suprapuse care măresc numărul de culturi. Ele sunt ideale pentru verande, balcoane sau curte. Se poate cultiva ușor ardei gras, ardei iute, coriandru, legume și plante aromatice cu frunze.

Gradini în agricultura urbană în Nairobi

Gradini în agricultura urbană în Nairobi. Gradinile Suspendate

Gradini pe suport în A

Un cadru pentru grădini în formă de litera „A”, unde țevile sunt plasate pe fiecare parte suportă până la trei țevi pot fi plasate în funcție de mărimea spațiului sau a structurii în formă de A. Acest tip poate fi plasat în curtea din spate sau pe balcon.

Gradini în agricultura urbană în Nairobi. Gradini pe suport în A

Gradini în agricultura urbană în Nairobi. Gradini pe suport în A

Gradini la cererea clientului

În funcție de spațiul și nevoile unui client, Ukulima Tech poate configura o structură specializată pentru a răspunde acestor cerințe. Kimei spune, ca armare a unui sistem standard monta  în grădină, balcon sau bucătărie pot crește tot felul de legume, inclusiv ceapa, salată verde, roșii, etc.

Gradini în agricultura urbană în Nairobi. Gradini la cererea clientului

Gradini în agricultura urbană în Nairobi Gradini la cererea clientului

sursa THE AFRICAN EXPONENT

Fimulet pe Facebook

 

Comments

comments

Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.