Cum sa transformi un hol mic intr-un spatiu functional si atractiv?

0
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblr
Cum sa transformi un hol mic intr-un spatiu functional si atractiv?

Cum sa transformi un hol mic intr-un spatiu functional si atractiv?

Cu siguranta, majoritatea celor care locuiesc in apartamente la bloc se confrunta cu cateva inconveniente, printre acestea fiind si dimensiunile reduse ale unora dintre camere, precum si ale holului locuintei. Aflati in asemenea situatii, ne vom stradui sa corijam aceste neajunsuri si sa valorificam la maximum spatiile reduse. Iar preocuparile pentru  identificarea celor mai bune solutii in acest sens nu trebuie sa se reduca doar la cele care privesc incaperile apartamentului,  ci sa includa si idei de punere in valoare a holului.

Cum sa transformi un hol mic intr-un spatiu functional si atractiv?

Chiar daca pare ca are un rol mai putin important decat cel atribuit camerelor din locuinta, holul reprezinta de fapt un element de baza al fiecarei case, intaiul care poate crea prima impresie referitoare la aceasta. Dincolo de latura sa practica, functionala, de care avem mare nevoie atunci cand ajungem acasa, daca este amenajat intr-o maniera inspirata, un hol ingust, si de cele mai multe ori intunecos, se poate transforma intr-un spatiu placut, confortabil si care poate oferi o adevarata carte de vizita pentru intreaga locuinta. 

Astfel, la amenajarea holului, vom tine cont de dimensiunile exacte ale acestui spatiu, pentru a incadra corect piesele de mobilier de care avem nevoie, fara a aglomera inutil suprafata si asa redusa. Piesele strict necesare, precum cuierul, un pantofar, un scaun pentru o incaltare confortabila, poate o comoda ingusta, trebuie astfel configurate pentru a valorifica eficient spatiul. In acest sens, vezi oferta in domeniu, de exemplu pe LandScapeConcept, care pe langa mobilier pentru industria Horeca, realizeaza o gama variata de mobila la comanda in Bucuresti, precum si in tara, pentru ca piesele de mobilier necesare sa aiba dimensiunile potrivite pentru hol, dar sa respecte si toate cerintele in materie de culori, material si design pe care le preferam.

Tot pe hol isi pot gasi locul cateva etajere sau rafturi suspendate, pe care pot fi asezate diverse piese decorative, care vor anima acest spatiu, precum si acele mici obiecte pe care le scoatem din buzunar cand intram in casa, precum chei, facturi, corespondenta. O oglinda pe hol, de dimensiuni mai mari, poate amplifica senzatia de spatiu mai mare si ne va ajuta pentru un ultim retus inainte de a pleca din casa, nuante cat mai deschise pentru pereti, precum si pentru dusumea, la care trebuie folosite materiale rezistente la trafic, praf sau umezeala, surse de iluminat eficiente, bine pozitionate, alaturi de cateva tablouri vesele, vor putea contribui la crearea unei atmosfere primitoare care sane intampine in cel mai placut mod atunci cand intram in casa.

Comments

comments

Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.