Aerul comprimat si avantajele unor scule pneumatice eficiente

0
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblr
Aerul comprimat si avantajele unor scule pneumatice eficiente

Aerul comprimat si avantajele unor scule pneumatice eficiente

Intr-o lume in care procesele tehnologizate sunt la putere, nimanui nu ii sunt straine avantajele aduse de sculele pneumatice, cele care folosesc aer comprimat. La ora actuala sunt intalnite in medii de productie dintre cele mai variate si au functionalitati la fel de vaste. In cele mai multe dintre situatii, prezenta lor inseamna ca este nevoie de un suflu de aer puternic si ce cale e mai potrivita pentru a face asta decat prin comprimarea in stare gazoasa a fluidului?

Linia sculelor pneumatice si a tuturor uneltelor ce functioneaza pe acelasi principiu se traduce printr-o durata extinsa de utilizare. De asemenea, un plus pe care il prezinta este flexibilitatea sporita. Ajunge la aceeasi concluzie oricine face o comparatie intre acestea si alte tipuri de scule, care functioneaza avand la baza alte principii.

Avantaje ale sculelor pneumatice – aspecte de interes

Referitor la instalatiile de aer comprimat, un detaliu important de cunoscut este faptul ca raportat la partea lor energetica sunt considerate dintre cele mai avantajoase.

In ideea de a atinge o eficienta energetica optima, este ideala utilizarea unui sistem care are in dotare motor trifazat, alaturi de un rezervor pentru comprimarea aerului. Acesta din urma trebuie sa aiba o capacitate optima, iar presiunea e de preferat sa fie cat mai mica.

In randul utilizatorilor, cu siguranta ca un prim avantaj pe care il prezinta gama de scule pneumatice se refera la greutatea si marimea acestora, care sunt reduse. Asta inseamna ca permit o manevrare usoara.

Daca ar fi sa facem o comparatie intre o unealta cu functionare electrica ce are dimensiuni de proportii si o scula cu functionare pneumatica de dimensiuni reduse, puterea mai mare o va avea aerul comprimat. Am spus asta ca sa iti formezi o idee legat de ce sunt favorizate acestea.

Daca te intereseaza o viteza mare de rotatie in cazul aplicatiilor rotative, atunci raspunsul potrivit pentru tine din nou se refera la uneltele pneumatice. Unele dintre cele mai performante pot sa atinga si pana la 20 – 20 mii rotatii. Sa fim seriosi – care sunt sansele sa ajungi la o asemenea valoare in cazul uneltelor hidraulice sau a celor electrice?

Referitor la utilizarea sculelor pneumatice, cu siguranta ca si la acest capitol ai parte de avantaje. Acestea se refera la faptul ca au in alcatuire numai un furtun prin care se face alimentarea. La randul sau, are o greutate minima fata de alternative. Nu poti pune semnul egal intre acestea si greutatea acumulatorilor, a cablurilor electrice sau, de ce nu, a furtunelor hidraulice.

De altfel, sfera intrebuintarii sistemelor pneumatice este mai extinsa decat poate stii. Acestea se utilizeaza si in actionarea ciocanului rotopercutor. Ce le favorizeaza in acest caz? Este vorba despre aspecte deja cunoscute – dupa cum am mai mentionat, greutatea minima si dimensiunile reduse ale acestora. Mai mult decat atat, joaca si un rol eficient de racire. Asta inseamna ca va creste si perioada de utilizare a lor. Piesele de contact nu mai sunt supuse supraincalzirii ce ar duce iremediabil la defectarea lor.

De avut in vedere, in cazul acestei categorii de scule, ca o presiune mai mare in instalatie duce la pierderi de aer. Iata de ce e ideal a te limita la nivelul recomandat al presiunii.

Comments

comments

Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.