Energie verde solara

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Energia verde a devenit o sursa de incredere de energie chiar si in Romania, o tara in care multi nu vedeau acest lucru posibil foarte curand. Datorita magazinelor precum E-acumulatori.ro, clientii ce doresc sa implementeze aceste sistem au acces rapid la achizitionarea celor mai performante sisteme fotovoltaice on grid.

Magazinul ofera o gama vasta de produse de acest tip tuturor celor dornici sa incerce o noua metoda de a produce energie electrica “low-cost”. Initial, investitia este destul de mare, mai ales daca alegi sa instalezi un sistem performant care sa alimenteze o casa de pana la 120 mp. Insa, cei care aleg sistemele on grid nu vor trebuie sa se ingrijoreze prea mult de penele de curent, deoarece sistemul on grid permite legarea la panoul electric furnizat de compania electirca locala, insa sunt acorduri diferite pe contract care diferentiaza un consumator normal de unul ce produce energie electrica de tip “on-grid”.

In primul rand panourile sunt fabricate dintr-un material special care capteaza razele soarelui transformandu-le in energie. Asemenea procesului de fotosinteze intalnit la plante, panourile solare transfera energia intr-un invertor unde se proceseaza in curent electric la 230 V ce poate fi folosit in intreaga locuinta.

Insa, pentru a produce suficienta energie pentru o casa de 100 metri patrati este nevoie de o investitie destul de seriosa, astfel sistemul va putea face fata.

Eu am cumparat un sistem fotovoltaic on grid Growatt 5kwp, cu prindere la tigla. Acest sistem on-grid se poate racorda la reteaua energtica actuala, astfel voi avea mereu siguranta ca nu raman in intuneric.

Sistemul cantereste 360kg si este compus din:

– 15 bucati de panouri solare monocristaline Neo Solar Power D6M300E3A 300W;

– un invertor solar on grid Growatt 500MTL-S 5000W

– 12 bucati Bara Renusol VS + Mounting rail 41 x35 x 4200 mm 400512

– 50 bucati carling din aluminiu renusol 421051

– 60 de bucati elemente de fixare Renusol RS1 420080

– Tablou Vi-ko aplicat pe 6 posturi

– 75 de cabluri solare de 4mm negre

– 75 de cabluri soalre de 4 mm rosii

– O siguranta DX3 1P+ND C20 600A AC 30MA

– 2 sigurante Eaton PL7-C40/2-DC

– 15 seturi de conectori MC4

Magazinul ofera 5 ani garantie pentru sistem si alti 12 ani de garantie pentru panourile solare!

Este o afacere foarte profitabila, avand in vedere cat de repede se schimba piata internationala, iar preturile la energie continua sa creasca si sa scada peste noapte. Avand un panou voltaic instalat in locuinta, niciodata nu imi voi mai face griji de consumul meu, mai ales iarna cand caloriferele functioneaza aproape 24 de ore. Tinand cont ca totul este electric in casa mea, energia verde pe care o primesc in mod gratuit de la soare este cel mai avantajos lucru.

Am facut aceasta schimbare nu numai ca sa fiu independent, ci sa ajut si mediul inconjurator. Anual stratul nostru de ozon se subtiaza din cauza centralelor care produc energie electrica din carbune. Putem pune capac acestei practici invechite instaland panouri solare pentru a beneficia de energie curata!

Recomand magazinul e-acumulatori.ro!

Comments

comments

Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.