Comportamentul etic fata de o fotografie a fostei…

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

In relatiile de cuplu am vazut multe comportamente puerile, legate de fotografii. De pilda sunt femei care imediat dupa nunta, pun lucrurile la punct. Isi cheama sotii si le spun cu voce impunatoare:
-Gata, acum nu mai esti burlac, deci nu mai faci tu ce vrei, ca nu iti merge cu mine. In primul rand scoti toate pozele pe care le ai cu fostele si le rupi sau le bagi pe foc. Apoi faci la fel cu numerele de telefoane. Sa nu vad nume de femeie in afara de mine si de cele din familie in agenda ta telefonica!

Comportamentul etic fata de o fotografie a fostei…

Of, nu exista gest care sa dezradacineze amintirile unui om, mai ales daca au fost frumoase-frumoase. Un astfel de comportamnet nu face altceva decat sa il determine sa regrete acele vremuri. Ce mai poate face o poza nevinovata. Emotiile au fost traite consumate, sarutul nu se mai simte sau dimpotriva, locul acela doare…
Ei, dar si unii barbati fac la fel. Iti iau din mana pozele la care tii si le fac farame, fara sa iti ceara voie. Sunt oameni care cand apar in viata ta au pretentia sa dispara toate amintirile tale si sa anuleze tot ce ai simtit candva.

Comportamentul etic fata de o fotografie a fostei...
Comportamentul etic fata de o fotografie a fostei…


Ce-ar spune Andreescu Gabriel fotografie erotica de aceste gesturi abuzive asupra unor opere de arta? Poate ca inima lui sau a ei a ramas la fostul sau la fosta pentru totdeauna, tu reprezinti o solutie de compromis si simultan cu fotografiile i-ai rupt si inima…
Nici interogatoriile despre trecut nu isi au rostul. Gelozia retroactiva nu foloseste la nimic si daca vrei sa ai certitudini legate de prezent si de viitor nu trebuie sa obligi pe cineva sa se intoarca in trecut.

Oamenii mari obisnuiesc sa puna intrebari legate de exclusivitatea in iubire si copiilor si parteneriloe de viata.
-Pe cine iubesti mai mult, pe mama sau pe tata?
-Pe cine ai iubit mai mult, pe mine sau pe ea? Nu-i asa ca nu ai iubit si nu vei iubi pe nimeni niciodata ca pe mine?

Nu-l poti tine prizonier pe nimeni langa tine, cand sentimentele au murit! Le datorezi si copiilor detensionarea si un climat placut, fiindca sunt si ei traumatizati de certurile dintre voi.
Stii cum se spune? ”Daca iubesti pe cineva, lasa-l sa plece!” Daca se intoarce, poti trage singura concluzii: a fost al tau dintotdeauna.
Respecta independenta si demnitatea oricui, sa fie respectate si ale tale sau nu permite nimanui sa iti confiste aceste bunuri!

Cu ce drept sa bagi scrisorile sau pozele cuiva pe foc? De ce sa il spionezi si sa ii interzici sa aiba prieteni, sa discute, sa iasa in oras si cu altcineva in afara de tine?
Este posibil ca el, observand gelozia ta retrospectiva si actuala, din toate timpurile sa te necajeasca si mai mult cu gesturi sau replici.
Stii uneori, dintr-o relatie frumoasa, cineva ramane cu o singura poza si cu nimic mai mult. Fie ca a pierdut in dragoste in fata altuia, fie ca a intervenit instrainarea intre cei doi, nu a ramas decat imaginea unei amintiri.

Imi plac femeile intelepte care au puterea sa pasterze aparantele si sa discute cu fosta, sa o invite la cina, sa o serveasca mereu cu ce are mai bun. Imi plac barbatii care iubesc si copilul sotiei lor dintr-o casatorie sau relatie anterioara la fel de mult, cum il iubesc pe al lor!
Viata are surprizele ei pentru fiecare dintre noi, iar trecutul nu poate fi modificat. Stiu femei care au primit dupa zeci de ani copilul sotului din alta relatie care isi cauta tatal, fara resentimente, fara nimic.

Nu existam numai noi in acest univers, iar sufletul cuiva se cucereste prin fapte frumoase, nu prin acte de razbunare si de violenta.
In fata bunatatii, chiar si cel mai exigent barbat cedeaza teritorii vaste.
O poza suprinde o etapa a vietii, o realitate de demult, de aceea nu merita sa fie rupta pentru nimic in lume. Cu ce drept sa arzi o poza daruita candva cu toata iubirea si sinceritatea din lume?
Ce ar fi ca sa-ti invingi gelozia dusa la extrem, egoismul si sa te asezi langa el si sa priviti impreuna pozele imbratisati?
O fotografie iti poate preda o lectie de intelepciune pe care nu o inveti la scoala, numai daca esti pregatita sa ti-o insusesti.

Comments

comments

Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.