In trecut intreg satul se mobiliza pentru o inmormantare

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Privesc o fotografie din trecut, alb-negru care infatiseaza lumea adunata la rascruce, imbracata in haine negre, cu flori si lumanari in maini. Lumea este pregatita sa se alature convoiului funerar, fiindca  asa era atunci, oamenii aveau timp si se dedicau ajutorarii celor care aveau un mare necaz sau o bucurie in familie.

Copil fiind am putut observa, cum casa decedatului se umplea pe rand de femei pricepute si cum isi imparteau sarcinile si se intelege ca la sfarsit mai apareau si discutii.

Acum, fiecare este interesat de familia sa, timpul este limitat, ne multumim sa ducem o floare si sa aprindem o lumanare la capataiul celor apropiati sau cunoscuti.

In compensatie, au aparut insa servicii funerare nonstop, mai precis pachete de servicii complete prin care profesionisti priceputi sunt alaturi de tine de la constatarea decesului si pana la parastase.

Poti suna oricand la acesti furnizori de servicii deosebit de importante pentru umanitate, sa iti linisteasca putin sufletul prin detaliere servicii funerare si prin implicarea totala in organizarea pe toate planurile a ceremoniei.

O inmormantare organizata urmareste:

-completarea dosarului de inhumare cu tot ceea ce este necesar

-pregatirea trupului neinsufletit si a sicriului

-inchirierea capelei, a catafalcului

-asigurarea aranjamentelor funerare elegante

-pregatirea cosului pentru biserica atent, cu tot ceea ce prevede traditia: capatul, prescura arhanghel + 12 japoneze
– o sticla de vin rosu
– 1 mir (vin amestecat cu ulei)
– coliva
– 2 prosoape cu lumanare pentru preot si dascal
– batiste cu lumanare si banut.

Tot ei se ocupa de locul de veci, de inchirierea acestuia sau de posibilitatea cumpararii locului de veci. De imbalsamare se ocupa personal cu pegatire medicala, care foloseste cele mai bune substante, astfel incat priveghiile decurg fara probleme si daca se desfasoara cu capacul sicriului deschis.

Laudabil este faptul ca firma prezentata mai sus, care are o experienta de aproape 20 de ani si mii de ceremonii funerare organizate, dovedeste empatie si fata de familiile care nu au bani. Exista programe speciale de organizarea inmormantarii gratuit, pe baza cuponului de pensie sau in rate egale.

Comments

comments

Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.