Am să transmit profesorilor lui un singur cuvânt „ruşine”

0
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblr
Am să transmit profesorilor lui un singur cuvânt "ruşine"

Am să transmit profesorilor lui un singur cuvânt „ruşine”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aceste cuvinte au fost rostite de o mamă ce era însoțită de fetița ei! Sunt cuvinte generate de faptul că profesorii nu au fost implicați în acest gen de manifestare comemorativă.

 

În articolul său publicat pe site-ul personal, Laura Suzeanu, ziarista declarată non grata la şedinţele consiliului local, “Câțiva adolescenți alături de alți câțiva oltenițeni au fost solidari ieri cu durerea # Colectiv. Mitingul pașnic transformat de Petre Țone în acțiune extremă” se menționează acțiunile de intimidare cu care primarul a vrut să oprească aceşti tineri frumoşi să acționeze.

“Jandarmii de asemenea trebuiau să cunoască legea, nu doar să se supună și să respecte un ordin. Ca să dai din cap la un semn făcut de un primar în asemenea situație, presupune foarte puține cunoștințe și acceptarea unor nereguli.
Elevii aduși cu forța de la liceu sub presiune au fost astfel intimidați. Tinerii adolescenți au fost așteptați în Primărie de un Comandament de Urgență format din comandantul Poliției Oltenița, comandantul Jandarmeriei Oltenița, primarul care a orchestrat acțiunea. Urma să fie prezent și secretarul Primăriei, dar acesta a lipsit în final de la ”Marea Adunare”. Acolo li s-au citit texte din legi.”

Concluziilor doamnei din videoclipul de mai sus, precum că ar fi vorba de dezinteres, lipsă de civism din partea cetățenilor, eu adaug frică, dar şi complicitate din partea multora. De ce diriginta copiilor şi celelalte cadre didactice, au lăsat ca jandarmii să ia pe copii de la ore? Oare dumneaei nu știa că fiind vorba de copii minori, era necesar  ca aceștia să fie însoțiți de părinți? Acești copii au avut inițiativă. Bravo lor! Le este teamă pentru viitorul lor incert, dar nu le-a fost teamă nici de jandarmi, nici de primar, nici de politie pentru că știau că este ceva normal, ceva legal. Bravo lor!

Discutând astăzi cu mai mulți colegi ai acestora am aflat că unii îi consideră cape niște eroi, adevărați lideri şi o mai mică parte îi consideră niște paria.

Este drept că aseară unii din apropiații PSD au încercat să îi convingă de faptul că ar fi manipulați, dar acest lucru i-a întărit pe copii pentru că ei de fapt s-au simțit insultați prin exprimarea acestei opinii. Sunt deja oameni care au opinii proprii!

Îmi aduc aminte de vremurile trecute când am fost chemat de securitate, dar de data aceea cu mama mea la un simulacru de proces al unor prieteni de-ai mei. Nici securitatea nu a îndrăznit să mă cheme singur, fără părinți.

E drept că au apărut unele persoane care au avut nemulțumiri şi şi le-au exprimat. Totuşi am întrebat pe un domn de la manifestare, domn  ce contesta anumite aspecte a ceea ce se petrece în administrația locală, l-am întrebat dacă ar candida la viitoarele alegeri. Răspunsul lui a fost clar : “Nu, pentru că sunt alții mai capabili”. Este un tânăr şi el, cu studii superioare, dar care spre deosebire de acești copii care au luat inițiativă, nu are curaj.

Priviți în imaginile de mai jos cât de liniştită a fost comemorarea şi cum autorităţile au încercat prin demonstraţie de foţă să intimideze pe cei acre doreau să participe

 

Comments

comments

Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.