Bulgaria si Romania vor să adopte o strategie comună privind dezvoltarea regiunii Dunării

0
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblr
Bulgaria si Romania vor să adopte o strategie comună privind dezvoltarea regiunii Dunării

Bulgaria si Romania vor să adopte o strategie comună privind dezvoltarea regiunii Dunării. sursa foto Novinite bg.

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, și președintele Camerei Deputaților din România, Liviu Dragnea, au convenit, în timpul întâlnirii de la București, că cele două țări vor conlucra pentru a crea o Cartă cu măsuri și proiecte comune pentru dezvoltarea regiunii Dunării, după cum spune  BGL.

Bulgaria si Romania vor să adopte o strategie comună privind dezvoltarea regiunii Dunării

Într-o discuție între președintele Rumen Radev și președintele Senatului Român Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu sa subliniat că în curând Bulgaria şi România vor deţine  preşedenţia UE ale Bulgariei și României în 2018 și 2019, lucru ce ar permite  ambelor țări să definească și să respecte prioritățile comune.

În discursul său din cadrul forumului, Rumen Radev a subliniat, de asemenea, politicile care au loc pentru a crea un climat de investiții și foarte bun în Bulgaria.

„Bulgaria are stabilitate financiară macroeconomică, care este o condiție prealabilă pentru realizarea unei creșteri chiar mai mari a PIB-ului, iar noi lucrăm pentru a reduce povara administrativă și a stimula întreprinderile mici și mijlocii”, a spus președintele Bulgariei.

Șeful statului bulgar a subliniat că în anul trecut Bulgaria a înregistrat o creștere semnificativă a PIB-ului de 3,4%, peste media UE, o inflație scăzută și o rată a șomajului relativ scăzută de aproximativ 7%. Președintele a subliniat, de asemenea, că reformele întreprinse în domeniul educației și formării profesionale și stimularea legăturilor dintre instituțiile de învățământ și întreprinderi reprezintă un factor suplimentar în atragerea investițiilor.

Cele două părți au subliniat că o misiune comună deosebit de importantă pentru Bulgaria și România a fost promovarea stabilității și securității în Europa de Sud-Est și susținerea perspectivei europene pentru țările din Balcanii de Vest.

Președintele Klaus Iohannis, care s-a întâlnit separat cu preşedintele bulgar, a menționat că numai în ultimii trei ani comerțul bilateral a crescut cu 7%, ceea ce demonstrează marele potențiale al celor două țări. sursa Novinite

Comments

comments

Share.

About Author

Leave A Reply