Ceai verde:beneficii

0
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblr
Ceai verde:beneficii

Ceai verde:beneficii

Pe parcursul existenței sale, de la descoperirea focului, omul a folosit tot felul de fierturi din diferite plante, pentru tratamentul bolilor sale. Acum aceste plante pot fi concentrate foarte mult precum sunt  acestea despre care vorbim, acest  ceai verde capsule.

Ceaiul verde a apărut târziu în cultura europeană, dar acum este tot mai cunoscut. Beneficiile ceaiului verde  sunt multe și a devenit un element principal în tratamentul diferitelor boli precum obezitatea.

Ceai verde:beneficii

Ceaiul verde este un tip de ceai obținut, spre deosebire de ceaiul negru din frunze nefermentate de Camelia sinensis. Imediat după cules, frunzele sunt trecute prin abur sau torefiate³. Apoi frunzele sunt uscate și rulate, astfel împiedicându-se fermentarea. Ceaiul verde este cunoscut și sub denumirile de ceai nefermentat și ceai virgin

Ceaiul verde posedă o serie elemente cu acțiune benefică pentru organismul uman cum sunt antioxidanții obișnuiți, flavonoizi¹, L-teanina ², uleiuri esenţiale, cofeină şi polifenoli care contribuie la scăderea nivelului colesterolului din sânge. Cercetările au arătat că polifenolii din ceaiul verde contribuie la reducerea absorbţiei grăsimii în sânge şi prin urmare, la scăderea colesterolului, conducând astfel la reducerea greutăţii corporale.

În ultimul timp a apărut pe piață ceai verde capsule și ceai verde tablete ceea ce reprezintă o sintetizare a tuturor elementelor acestui ceai în unități de măsură mai mici.

Când te gândești la ceai verde pret nu trebuie să îți faci griji că vei cât ceai ai nevie pentru că raportul—preț calitate este unul foarte bun. Nu există diferențe semnificative nici atunci când vorbim ceai verde pret și ne gândim la ceai verde capsule  sau ceai verde tablete.

Ceaiul verde este un medicament dar și un aliment care prin gustul și aroma sa produce plăcere atunci când îl consumi. Pentru a savura o cană perfectă de ceai verde, aveţi nevoie de două ingrediente 100% naturale: apă şi frunze de ceai verde. În mod tradiţional, ceaiul verde este consumat fără adaos de zahăr sau lapte, pentru a-i savura gustul bogat.

¹Flavonoidele reprezintă o clasă de metaboliți secundari ai plantelor, cunoscuți pentru proprietățile lor antioxidante.

² L-teanina este un aminoacid conținut de ceaiul verde. L-teanina crește nivelul de serotonină, dopamină, GABA, și nivelurile de glicină în diferite zone ale creierului, precum și nivelurile de BDNF și NGF în anumite zone ale creierului, producând liniște și calm.

³ TOREFIÁ vb. tr. 1. a încălzi la foc direct unele produse (cafea, tutun) pentru a distruge anumite elemente dăunătoare sau pentru a le da o anumită aromă. 2. (tehn.) a arde, a calcina, a prăji (minereuri). (< fr. torréfier) Sursa: Dex on line

Comments

comments

Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.