Cornu şi coborarea din turnul de fildeş

1
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblr
Cornu şi coborarea din turnul de fildeş. Foto preluat de pe https://nastase.wordpress.com/2015/10/24/toamna-politica/

Cornu şi coborarea din turnul de fildeş. Foto preluat de pe https://nastase.wordpress.com/2015/10/24/toamna-politica/

Cornu şi coborarea din turnul de fildeş

Pe blogul său, dl Adrian Năstase spune în articolul  Toamna politica, :

„Incerc, in continuare, sa inteleg de ce societatea noastra se incapataneaza sa mearga in marche-arriere. Temele publice sunt, in continuare, revolutia ( cea din 1989, nu cea de la 1848), mineriadele, comunismul, securismul, viata lui Ceausescu, cat si ce s-a furat in ultimii 25 de ani. In timpul asta, capitalul strain a pus stapanire pe economia, pe bancile si pe magazinele din Romania. A pus stapanire, intr-o masura, si pe politica din Romania. De aceea, nu mai simt, la cei pe care ii intalnesc,  entuziazmul de a lansa proiecte, dorinta de a face echipe. Lupta anti-coruptie si lupta impotriva evaziunii fiscale au devenit pilonii activitatilor parlamentare si mediatice. Tinerii isi doresc sa lucreze doar in institutii de control si de informatii, institutii care se inmultesc precum ciupercile. Sau sa plece afara.”

Cornu şi coborarea din turnul de fildeş

Eu încerc să fac o mică analiză a celor spuse de Domnia Sa : „Temele publice sunt, in continuare, revoluția ( cea din 1989, nu cea de la 1848), mineriadele, comunismul, securismul, viata lui Ceaușescu, cat și ce s-a furat in ultimii 25 de ani.”, se miră Domnia Sa. Sigur face o mare eroare pentru că rudele celor ce au murit pentru un ideal ce astăzi este tot mai departe, nu pot fi lăsate în neștiință. Ei cer să se afle vinovați şi să fie pedepsiți. Doar când va dispare această generație cu traume de pe urma „revoluţiei” se va discuta altfel despre acești martiri ai neamului. Atunci se va putea mistifica adevarul în funcţie de interesele viitorului, aşa cum noi cei mai în vârstă am învăţat o istorie denaturată de comunism, iar cei de azi au parte de alt tip de istorie denaturată de interesele actuale. Cât priveşte ce s-a furat în 25 de ani văd că procurori trimit în judecată, judecătorii eliberează, cel mai recent exemplu fiind „marele” Ion Niculae. Bani la buget recuperaţi de la marii hoţi ai neamului nu prea vedem.

Cornu şi coborarea din turnul de fildeş

Este drept că tinerii vor să plece să lucreze în afară pentru că în România de azi nu mai avem industrie. Mari capitaliști străini sunt şi ei puțini. În afară de câteva firme în domeniul construcțiilor de autoturisme, industria petrolieră sau băncile, sunt fie mari reprezentanți ai unor guverne sau etnii cum sunt arabii sau evreii care au cumpărat şi cumpără în continuare terenuri arabile. Patronii români oferă salarii mizere dar mai ales nu plătesc contribuțiile la stat sau uită să plătească salariile angajaților luni întregi. Deci lupta anti-corupție este o fumigenă a guvernelor românești coalizate cu cele din UE şi SUA pentru a duce politica de distrugere mai departe!

Cornu şi coborarea din turnul de fildeş

În partea a doua a articolului dl Năstase vorbește despre un fenomen ce se întâmplă des în România unde mai nou fiscul caută să recupereze datorii minore de la oamenii amărâţi. Domnia Sa a fost surprins că mama lui a primit o înștiințare că are de plătit nu știu ce restanțe de câțiva lei. Este un lucru obișnuit ca fiscul să caute printre „amărăştenii” de rând pe cei care la un moment dat au datorat 10 lei să le calculeze dobânzi şi penalități care să ajungă la peste 100 de lei. Este cum spune ironic dl Năstase: „Vestea buna este insa ca, in felul acesta, cresc veniturile la bugetul statului”. Asta înseamnă coborârea din Turnul de Fildeş¹!

O altă temă abordată de mine în în schimbul de comentarii  cu dl Năstase a fost prezenţa sa la Cosiliul Naţional PSD.

„Eu

-Dle Nastase, Cu mirare am aflat din gura dlui Dragnea că Dvstră nu trebuia să fiţi invitat la Congresul PSD ci că puteați participa direct. Oare să fie adevărat? Am pus această întrebare retorică gândindu-mă şi la Dl Sturzu!

dl Năstase

-Trebuia sa fiu invitat dacă se dorea sa particip, cu atât mai mult cu cat – conform statutului actual al partidului – eu nu mai sunt membru PSD.”

Acesta este partidul lui Dragnea care își devorează înaintaşii.

Despre dl Dragnea, impresia care mi-am făcut-o despre domnia sa, altă dată.

¹Turn de fildeș, denumește izolarea de viață, de realitățile înconjurătoare a unui scriitor, artist etcSursa: DEX ’09 (2009) | Adăugată de blaurb. | Semnalează o greșeală | Permalink

Comments

comments

Share.

About Author

Un comentariu

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.