Europav şi pavaje cu pavele

0
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblr
Europav pavele

Europav pavele

 

 

Pentru a mă feri de noroi am început să caut pavaje pentru curtea mea. Aş fi dorit ceva din piatră cubică tăiată, aşa cum erau odinioară pietruite străzile noastre dar preţul foarte mare m-a făcut să renunţ. M-am hotărât la pavaje moderne, din beton, turnate.
Fiind aproape de mine am mers la firma Europav unde am ales Pavele 20cmx10cmx4,5cm gri, texturate.  De ce am ales aceste pavele? Am să vă spun o mică istorie. În urmă cu ceva ani am mers la un mic magazin de cartier, făcut la parterul unui bloc. Pentru a intra în magazin trebuia să urci niște trepte pe care proprietarii le acoperiseră cu gresie lucioasa. Fiind şi puțină ploaie afară am alunecat pe trepte și apoi am umblat prin spitale cu diferite operații, la bazin la umăr şi cot ani de zile. Este drept că mi-am revenit, dar sigur nu mai sunt cel dinainte de accident. Alegând aceste pavele am vrut să evit astfel de evenimente neplăcute pe viitor.

Acum dacă v-am povestit motivul pentru care am ales materialul să vă spun şi altceva. Am vrut să fac eu pavajul cu câțiva prieteni . Peste 60 m². Urmările accidentului m-au împiedicat să muncesc mai mult de o jumătate de zi. Prietenii mei nici ei în toate oasele lor, au făcut cum fac românii: au mâncat au băut și au data gata 2 m² într-o zi. Cerându-mi scuze la telefon celor dela Europav pentru că am refuzat ajutorul lor de la început i-am rugat să vină să îmi faca ei pavajul. Şi n-am greşit!

Dacă făceam cu prietenii mei dura aproape o lună. La 150 de lei pe care îi cheltuiam cu mâncarea, băutura şi țigările pentru ei mă costa manopera circa 4500 de lei. Dacă pe material dădusem 1800 lei va dați seama că manopera mă costa de 2,5 ori mai mult decât materialul.

După ce a venit un specialist de la ei ca să studieze terenul şi care m-a întrebat ce vreau, a doua zi a venit o echipă de trei muncitori care s-au apucat de lucru. În 3 zile au terminat, asta după ce au refăcut şi fundaţia drumului.

Materiale, consultanţă, montaj.  Preţul pentru montaj a fost cu mult sub cheltuielile pe care le-aş fi făcut cu prietenii mei şi despre  calitatea lucrării  nu mai vorbim.

Dă mintea românului cea de pe urmă!

* Scurt Istoric al drumurilor în România

Priviti cateva clipuri unde se vede cum se lucrează la Europav

Comments

comments

Share.

About Author

Un om ce nu mai suporta nedreptățile.

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.