Investigatii serioase

0
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblr
Investigatii serioase

Investigatii serioase

De curând am primit o scrisoare de la un cititor al meu care îmi aducea la cunoştinţă presupuse activităţi ilegale în legătură cu o firmă de transport din Olteniţa.

Pe parcursul investigaţiei am ajuns şi la o firmă din Timişoara care prezintă semne de suspiciune asupra corectitudinii activităţilor sale.

Investigatii serioase

Am vrut să scriu un articol incendiar care să demonstreze corupţia la nivel local. Spre fericire nu a existat acest aspect.

Contactând patronul firmei din Olteniţa am văzut că 90 % din acuzele aduse de fostul angajat sunt ireale.

Printre altele fostul angajat din Prahova mi-a trimis copii de pe anumite documente care în mod normal nu aveau ce să caute la el.

Urmare a investigaţiilor mele am fost contactat de o firmă din Timişoara care se pare că a încercat să obţină anumite profituri ilegale de la firma transportatoare din Oltenița.

Din păcate am văzut pe parcursul investigaţiei o ură constantă împotriva patronului olteniţean, de altfel un personaj foarte agreabil în sine.

Probabil conducătorul auto a vrut să obţină beneficii prin practici mai puţin ortodoxe, dar realitatea este alta.

Aş vrea ca prin cele scrise de mine atât patronul firmei oltenițene cât si reclamantul să înţeleagă că eu refuz să mă situez în mijlocul acestei dispute care este destul de confuză.

Nu este vorba de verticalitatea poziţiei mele în sensul că m-a influenţat cineva, dar fiind în imposibilitatea de a mă declara de partea uneia sau alteia dintre părţi prefer să tac.

Ştiu că reclamantul mă va împroşca cu noroi, dar decât să defăimez un concetăţean, fără a avea garanţia că a făcut ceva rău, prefer această situaţie. Aceasta este atitudinea ce mi se pare normala în presă, nu acele titluri pompoase, „bombe” dar care sunt fără conținut. Documentarea serioasa, investigațiile serioase,  sunt cea mai bună metodă de a face jurnalism.

Comments

comments

Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.