Investitia în natură = investitia în viitor

0
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblr
Investitia în natură = investitia în viitor

Investitia în natură = investitia în viitor

Investitia în natură = investitia în viitor
Într-un articol apărut în ediţia online a ziarului Adevărul din 26 aprilie 2015, Casele de lemn, afacerea din Secuime care a cucerit toată Europa. Cât costă o casă de lemn „la cheie“ – avantaje şi dezavantaje, se vorbea de afacerea lui  Csaba Bege (42 de ani) care a pornit o afacere în localitatea Ciumani în anul 1990, ideea fiind a tatălui său. „Am început în Bucureşti să vindem, a mers foarte bine până în 2003, după aia piaţa românească a început să cadă. Din cauza asta am început în străinătate – Italia, Spania, Elveţia, Germania şi acum lucrăm pentru piaţa românească şi în străinătate”.
La momentul respectiv m-am gândit şi eu la reîmpădurire, şi m-am adresat domnului Csaba cu următorul mail:
From: Ipu <office@ziarulluiipu.ro>
To: caselemn@yahoo.com
Sent: Monday, April 27, 2015 10:18 AM
Subject: CASE DE LEMN
Domnule Csaba
Vă scriu şi vă adresez o întrebare referitoare la materialul lemnos folosit.
Acest material este obținut prin tăierea unor arbori din pădurile din zonă. Dumneavastra stiţi dacă sunt plantați puieți în locul arborilor tăiați? Daca este terenul dvstră aţi plantat arbori in locul celor tăiaţi? Urmează să scriu un articol despre diferite activitati forestiere sau conexe, pentru cititori noştri, în care să arăt toate aspectele pe care le implică aşa ceva.
Vă mulţumesc anticipat
Ipu,  Ziarul lui Ipu.
Investitia în natură = investitia în viitor
Cu o rapiditate care m-a uimit acesta mi-a ridicat alte semne de întrebare. Iată mail-ul primit:
Buna ziua
Referitor la întrebăriile adresate, lemnul tăiat achiziționat de firma noastra se întâmpla in urmatorul fel. Cand este cumpart o pădure bolnava sau bătrână, inainte de taiere trebuie platit replantarea care va fi facuta de oclolul silvic de la care a fost cumparat lemnul. Dupa exploatare se face curatarea ternului si dupa aceea se intampla replantarea.  Aproape de 2 ani nu mai facem exploatare, daca avem nevoie de material lemnos achizitionam cherestea de la firme cu care colaboram.
Cu stima
    Bege Csaba 
  1. După cum spune dumnealui lemnul este obținut din păduri bolnave, aşa că normal ar fi să nu fie lemn de calitate excepţională cum spune în pagina dedicată prezentării firmei : „Lemacom SRL Harghita executa construcții case din lemn de calitate superioara la cel mai bune preturi”
  2. Faptul că achiziţionează cherestea de la firme cu care colaborează este iar ceva dubios. Aşa cum procedează şi  Schweighofer-Holzindustrie cu achiyiţii ilegale de lemn, tot aşa pot  proceda şi ei. Într-un cuvânt, mesajul a vrut să ascundă sub cuvinte frumoase, fuga de răspundere.

Consider că ar trebui introdus undeva în legislație obligativitatea celui care cumpără lemn pentru prelucrare, la fel ca cei de la Schweighofer-Holzindustrie, sau Lemacom să raporteze către autorităţi fiecare metru cub de lemn cu sursa de unde provine.

 Investitia în natură = investitia în viitor
Update 22.05 2015   Lumea se mişcă
Astayi am gasit un articol interesant pe  Social media romania ” Acesta este omul care ar putea distruge Monsanto – Descoperirea sa poate schimba lumea!Unde se prezintă o metoda naturala de lupta împotriva dăunătorilor în agricultură, fără pesticide boicotata de industria de pesticide! Cititi articolul!

Comments

comments

Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.