Laptisor de matca = elixirul vieţii

0
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblr
Laptisor de matca = elixirul vieţii

Laptisor de matca = elixirul vieţii

Laptisor de matca = elixirul vieţii

Toate produsele apicole sunt  considerate ca extrem de benefice organismului, dar astăzi m-am hotărât să vorbesc de un produs despre care se spune că este sursa tinereţii veşnice: laptisor de matca. De fapt când ne referim la laptisor de matca trebuie să știm că acesta  este o secreție produsă de albine care este utilizată pentru a hrăni reginele, atât adulte cât și în stadiul de larvă, bogat in vitamine, proteine si aminoacizi, conținând toate vitaminele complexului B, dintre care vitamina B5 (acidul pantotenic) si vitamina B6 care  se găsesc într-o cantitate deosebit de mare. Acesta este de fapt materia primă destinată multor produse din game diferite de la produse alimentare  până la cele cosmetice.

Printre produse voi enumera câteva ce se găsesc sub formă de capsule dar şi câteva beneficii ale folosiri acestora. De fapt există o gamă largă de capsule pe bază de laptisor de matca  care în principal au efect nutritiv valoros, regenerează organismul, crește vigoarea, menține integritatea morfofuncțională a sistemului osteo – articular, a ficatului şi pielii , întărește sistemul imunitar al organismului.

Dintre beneficii voi enumera pe cel mai mare: într-o capsulă regăsești o serie de efecte ce acţionează asupra mai multor afecţiuni. Este cunoscut ca un adevărat “cocktail” de vitamine ale grupului B, lăptişorul de matcă fiind definit şi ca fiind un gel protidic hiperconcentrat în care se regăsesc din abundenţă aminoacizi liberi, proteine şi enzime, acizi nucleici, la care se adaugă macro şi oligoelemente.

Exemplu grăitor pentru a vedea beneficiile datorate diferitelor proprietati exemplul cu perioada de viață a pentru o matcă care în comparație cu o albină lucrătoare, trăieşte de zece ori mai mult. Concret o matcă poate trăi între 4 și 6 ani, iar o albină trăiește în medie circa 40 de zile. Matca nu se naște matcă, ci este și ea o albină ca oricare alta. Însă, în funcție de evoluția ei în acele prime trei zile de stadiu de larvă, când este hrănită cu lăptișor de matcă, o albină va fi aleasă să fie regina stupului, iar albinele doici (cele care secretă lăptișorul de matcă) o vor hrăni din acel moment exclusiv cu acest elixir apicol. Așadar efectele lăptișorului de matcă vorbesc de la sine în acest exemplu.

Beneficii mari supra organismului uman, datorită unor proprietati caracteristice ale lăptișorului de matcă le regăsim şi în folosirea produselor cosmetice cum se vede aici http://www.bioportal.ro/ingrijire-personala/cosmetice-bio.

 

Comments

comments

Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.