Lifturi moderne de la specialisti

0
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblr
Lifturi moderne de la specialisti

Lifturi moderne de la specialisti

Odată cu creşterea înălţimii clădirilor a apărut necesitatea dezvoltării unor mijloace de transport pe verticală care să ușureze accesul persoanelor în clădiri, pe vapoare,  etc . Acestea sunt numitele ascensoare¹ sau lifturi.

Lifturi moderne de la specialisti

În România se pot achiziţiona ascensoare moderne de la MP Ifma, companie cu tradiţie. Poate fi un lift pentru casa pret excepțional sau lift hidraulic folosit cel mai adesea în parcările inteligente.

De curând am citit un articol pe un blog al unui prieten care spunea cum a reuşit să mobilizeze toţi vecinii pentru repararea liftului dintr-un bloc cu 10 etaje. Personajul nostru stătea la etajul patru şi era tânăr dar el s-a gândit şi la vecinii mai vârstnici de la etajele superioare. Aşa că a hotărât să facă mobilizarea pentru vecini.

Dacă la începutul secolului două zeci un lift într-o clădirea reprezenta un lux, astăzi aceste lifturi, sau ascensoare cum li se mai spune au devenit o necesitate.

Un lift hidraulic datorită faptului că se bazează pe ridicarea sau coborârea unei cabine cu un piston va fi destinat unor clădiri mai mici sau pentru proprietăţi private unde lift pentru casa pret scăzut sunt o opțiune.

Ascensoarele hidraulice folosesc un piston-hidraulic acționat din interior de un fluid.

Cilindrul este conectat la un sistem de pompare cu lichid (de obicei, sistemele hidraulice utilizează ulei rezistent la presiuni înalte, dar poate lucra și în alte fluide incompresibile).

Pompa duce lichidul într-o conductă care împinge cilindrul pe verticală. Când supapa se deschide fluidul se va întoarce în rezervor. În momentul în care robinetul este închis, lichidul sub presiune nu are unde să meargă decât  în cilindru. Astfel, fluidul colectat în cilindru împinge pistonul în sus ridicând cabina ascensorului.

Pentru ca liftul să coboare, sistemul de control trimite un semnal la supapă. Când sistemul electric  deschide supapa, lichidul care este colectat în cilindru poate curge în rezervorul de lichid. Greutatea mașinii și a încărcăturii împinge în jos pistonul care conduce fluidul în rezervor. Mașina coboară treptat. Pentru a opri cabina la un etaj inferior, sistemul de control închide din nou supapa.


¹Un ascensor (sau lift) este un mecanism ce se mișcă pe direcție verticală și poate transporta persoane (și/sau materiale) între etaje (niveluri sau punți, la vapoare) într-o clădire sau în alte structuri, scutind persoanele respective de depunerea unui efort fizic ridicat pentru a urca sau coborî. Ascensoarele folosesc, în general, energia electrică pentru a se putea deplasa, sau o pompă hidraulică cu fluid pentru a ridica un piston cilindric.

Comments

comments

Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.