Mafia asigratorilor PAID, îngemănată cu mafia statului?

0
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblr
Mafia asigratorilor PAID. Fane Spoitoru și Adrian Copilul Minune

Fane Spoitoru și Adrian Copilul Minune

„Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a hotarat, in sedinta din data de 25 octombrie 2012, revenirea la forma anterioara a normelor cu privire la asigurarea obligatorie pentru locuinte, in conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008. Astfel, proprietarii isi pot indeplini obligatiile prevazute de lege privind incheierea unei asigurari care sa acopere riscurile de cutremur, inundatii si alunecari de teren, ca fenomene naturale, fie printr-o asigurare emisa de Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID), fie printr-o asigurare facultativa„…………………………………………………………………………………….

Regulile privind asigurarea locuintelor au fost modificate chiar in luna septembrie a acestui an si stabileau ca proprietarii pot incheia asigurari facultative numai pentru sumele care depasesc ceea ce este asigurat prin polita obligatorie, respectiv 10.000 de euro sau 20.000 de euro. Practic, regulile impuneau ca pentru riscurile si sumele asigurate obligatoriu proprietarii sa poata incheia doaro Polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale (PAD). Aceasta polita acopera trei riscuri de catastrofa naturala – cutremur, inundatii si alunecari de teren – pentru o suma asigurata de 10.000 de euro, respectiv 20.000 de euro, in functie de tipul de constructie. In plus, ea nu poate fi emisa decat de societatile de asigurare actionare PAID (ABC Asigurari, Astra Asigurari, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurari, Euroins Romania, Generali, Grawe Romania, Groupama Romania, Platinum Asigurari si Uniqa Asigurari).”

Citeste mai mult: http://www.avocatnet.ro

Mafia asigratorilor PAID, îngemănată cu mafia statului?

Încercarea acestor societăți de asigurare, PAID, de a desființa concurența, par a fi stopate pentru moment.
Exemplul meu concret poate fi ilustrativ.
De ani buni, patru,  închei o asigurare a locuinței pentru valoarea de 30 000 €, la o societate de asigurări ce nu face parte din PAID. Am avut două evenimente neplăcute ce au produs pagube locuinței mele, iar societatea respectivă, Allianz-Ţiriac, m-a despăgubit foarte repede şi la valoarea reală a prejudiciului. Atunci de ce sa fiu obligat să schimb asiguratorul?
Am prieteni care au avut asigurare auto casco la una din societățile de asigurări din cartelul PAID, care nu a fost recunoscută în service auto pentru întârzierea cu care se face decontarea și mai ales ca sumele de decontat nu sunt plătite integral.
Sper ca sa nu fim alţi cetăţeni Ipu, păcăliţi şi de acest PAID

Comments

comments

Share.

About Author

Leave A Reply