Mihalache Marius pericol public nr 1 la Olteniţa, I

1
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblr
Avocat Mihalache Marius

Avocat Mihalache Marius

Mihalache Marius pericol public nr 1 la Olteniţa

În ședința de consiliu din 30 oct 2014, avocatul MARIUS MIHALACHE a avut o intervenție pe care aş vrea s-o descriu în cuvinte, dar şi dumneavoastră să aveţi posibilitatea de a-l asculta în întregime.

Domnul avocat a făcut referire la referire la legea 215 a administrației locale care printre altele specifică

Art. 62.

(5)In exercitarea atributiilor prevazute la alin. (1) lit. d), primarul:

a) coordonează realizarea serviciilor publice de interes local prestate prin intermediul aparatului de specialitate sau prin intermediul organismelor prestatoare de servicii publice si de utilitate publica de interes local;
Dar eu vreau să va aduc în atenţie și următorul articol:
Art. 61. Primarul indeplineste o functie de autoritate publica.
(2)Primarul asigura respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor, a prevederilor Constitutiei, precum si punerea in aplicare a legilor, a decretelor Președintelui României, a hotărârilor si ordonanțelor Guvernului, a hotărârilor consiliului local; dispune masurile necesare si acorda sprijin pentru aplicarea ordinelor și instrucțiunilor cu caracter normativ ale miniștrilor, ale celorlalți conducători ai autorităților administrat
iei publice centrale, ale prefectului, precum si a hotărârilor consiliului județean, în condițiile legii.
Iata ce este prevăzut în Constituția României
ARTICOLUL 31
(1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informație de interes public nu poate fi îngrădit.
(2) Autoritățile publice, potrivit competenţelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetățenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal.(3) Dreptul la informație nu trebuie să prejudicieze măsurile de protecție a tinerilor sau securitatea naționala.

ARTICOLUL 22

Dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică

(1) Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate.

(2) Nimeni nu poate fi supus torturii şi nici unui fel de pedeapsă sau de tratament inuman ori degradant.

Mihalache Marius pericol public nr 1 la Oltenița

Iată cum denaturează primarul Ţone  legea și cum denigrează o persoană care încearcă să obțină un drept legal pe baza legii. Acest monolog al primarului este dovada desconsiderării legii .

Minutul 54m51s din videoclip…pentru că fiind un foarte bun cunoscător al legii, găsește fel si fel de chichițe, că în lege întotdeauna găsești ceva. Da’ are 60 de milioane (de care milioane, vechi sau noi n.a.) dă dat statului, lu’ Termourban (Termourban este SA care stat?)….Şi să judecă. Bineînțeles că face abuz şi cât este el de deștept şi dă mare şi dă tare. E, poate Dumnezeu va face ordine şi în cazul ăsta. Nu să știe, niciodată nu să știe.” Nu cumva este o amenințare deschisă la viața domnului avocat?

?t=54m51s

În orice caz spusele primarului nu le pot interpreta decât ca pe o amenințare, chiar şi la adresa mea, care fiind inspirat de exemplul domnului Mihalache am decis să dau în judecată Termourban.

Mihalache Marius pericol public nr 1 la Olteniţa

Revenind la filmul adus în discuție inițial, <<MARIUS MIHALACHE interventie i n sedinta din 30 oct 2014>> vreau să vă aduc atenției alte aspecte ce oglindesc personalitatea domnului primar.

„Nu vreau să mă refer forte mult la limbajul folosit, de care probabil şi unui văcar i-ar fi fost rușine, darmite unui primar de municipiu„, spune domnul Mihalache, care în principiu are dreptate în legătură cu limbajul, la modul general…….

„Eu unul nu am nimic de plată şi nu spun eu, spune o instanță de judecată”, ……prezintă hotărârea judecătorească definitivă, continuând : „Eu nu am plătit pentru că nu am vrut ci pentru că mi s-a părut neîntemeiat   ceea ce mi s-a impus, să plătesc”….” nu am primit un serviciu sau am primit unul necorespunzător nu trebuie să plătesc…Eu îmi apăr drepturile..a. că ceilalți nu își apără drepturile şi plătesc, foarte bine,…dar faptul că îmi apăr drepturile asta nu înseamnă că sunt prost,  asta nu înseamnă că sunt de rea credinţă, că trebuie să fiu adus în piața publică… haideți să vedem acum de ce domnul primar îmi solicită mie să plătesc, de ce ma face ca la ușa cortului la ședința anterioară. Eu unul îi solicit să îţi ceară scuze faţă de mine ori acum ori în următoarea ședință de consiliu local”

La acestea primarul răspunde:

„Pe mine nu mă impresionează limbajul ăsta de avocat de doi lei, nu mă impresionează sub nici o formă, …aveţi dreptul să mă daţi în judecată că v-am insultat, e dreptul dvstră, ..da eu vă spun dvstră cei care cunoaşteţi legea, că nu vă permite nimeni să vă faceţi dreptate singuri, dvstră trebuia să achitaţi facturile emise de Termourban, să daţi unitatea în judecată, câştigaţi, vi se restituiau sumele. Dumneavostră aţi instigat populaţia să nu plătească. În opinia mea dvstră sunteţi un instigator. Asta sunteţi! Asta cred eu! Nefăcând plata acelor facturi care vi s-au emis, domnul director şi acum susține, că sunt corect întocmite, conform legii, pentru că dacă dvstră aţi câştigat în instanţă, acele sume devin imputabile cuiva (aici e buba, cine plăteşte) de la termo. Cineva trebuie să pălătească suma acesta …. aici este ambiguă hotărârea, nu ştiu dacă v-aţi uitat, …ne induceţi şi acuma în eroare…Ştim toată atmosfera pe care o faceţi în Municipiu, e dreptul dvstră , făceţi tot ce consideraţi dvstră. Dacă ăsta e comportament de avocat, dă om şcolit, iertaţi-mă,  eu nu achiesez. Chiar dacă văcarii vorbesc cu  achieseze cu nu ştiu ce, aţi încercat să ne impresionaţi pe noi cu trei cuvinte de doi lei,…şi datorită la oameni ca dvstră …..¹ e pentru motivul acesta putem să vă dăm în judecată pe motivul că aceste afirmaţii care rămân pe bandă  dânsul a ajuns justiţia supremă în municipiul ăsta.”

Mihalache Marius pericol public nr 1 la Olteniţa

Oare domnul Ţone Petre are dreptul moral de a ridica primul piatra?(v.articolul următor²)

Mă opresc aici cu articolul meu şi vă promit că am să revin cu o continuare pentru a arăta ce înseamnă guvernarea PSD .

¹ cele spuse ulterior de primar se refera ala afirmația dlui Avocat Mihalache „nu plătiți pentru că nu se facturează corect”

Pentru a nu vă plictisi prea mult adaug continuarea→

Comments

comments

Share.

About Author

Un om ce nu mai suporta nedreptățile.

Un comentariu

  1. Pingback: Mihalache Marius pericol public nr 1 la Olteniţa, II

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.