Mii de procese cu bancherii: cate sunt castigate irevocabil PLUS bancile cu cele mai multe actiuni

0
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblr
Mii de persoane așteaptă ca justiția să acționeze

Mii de persoane așteaptă ca justiția să acționeze

Mii de procese care ne costa bani. Chiar dacă vom câștigă nu vor acoperii cheltuielile făcute de un client modest al băncii.

BCR, Volksbank, Piraeus Bank, Bancpost, OTP Bank, Banca Transilvania si UniCredit Tiriac Bank au fost implicate in peste 3.000 de procese cu clientii in perioada 2010-2012, din care 1.200 de cauze au fost castigate irevocabil de debitori, potrivit datelor prezentate de Casa de Avocatura Coltuc.

In cazul a 22 de procese din totalul de 3.000, instanta s-a pronuntat irevocabil in favoarea instituțiilor de credit, in timp ce restul proceselor sunt pe rol.

“Exista la același complet de judecata decizii diferite. Interpretarea subiectiva a unui judecător nu o înțelegem nici noi”, a precizat avocatul Marius Coltuc.

Aceste inconveniente ar fi trebui rezolvate prin Legea nr. 76/2012 care ii împuternicește pe judecători sa oblige băncile sa elimine o clauza abuziva din toate contractele de același gen atunci cand constata existenta acesteia într-un anumit caz.

In schimb, bancherii se tem ca prin noile prevederi vor inregistra pierderi de 600-700 milioane euro.

„Prin faptul ca bancile spun ca vor avea pierderi de sute milioane euro recunosc ca sunt comisioane abuzive in contractele de credit. Din moment ce Legea 193 este in vigoare (a fost publicata in Monitorul Oficial pe 3 august 2012 – n.r.), noi nu vedem de ce nu s-ar aplica. Ca exista pareri contrare ca legea nu poate intra in vigoare fara Codul Civil asta este alta discutie”, a mentionat Coltuc.

The post  Mii de procese cu bancherii: cate sunt castigate irevocabil PLUS bancile cu cele mai multe actiuni appeared first on Wall Sreet


Comments

comments

Share.

About Author

Un om ce nu mai suporta nedreptățile.

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.