Milos Zeman -Klaus Iohanis, doi președinți

0
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblr
Preşedintele Cehiei, Milos Zeman, cu coloană vertebrală

Preşedintele Cehiei, Milos Zeman, cu coloană vertebrală

La momentul alegerilor prezidențiale, de anul trecut, am fost convins că domnul Klaus Iohannis este cea mai bună soluție. De fapt dintre două rele- așa consideram atunci- am ales-o pe cea care mai dădea și speranțe. Era alt om mai ponderat și avea o altă prestanță în comparație cu V.V. Ponta.

În ciuda așteptărilor mele am ajuns la limita speranței. Ce schimbări concrete s-au produs?  Mafia transpartinică s-a consolidat şi la nivelul localităţilor mici.

Am, sperat ca PNL, cel care l-a propulsat pe Iohannis la preşedenţie să acționeze în sensul schimbării, în sensul schimbării guvernării PSD. Doar dsicuţii mici săgeţi veninoase către Ponta şi ai lui, dar acest PSD îşi înmtăreşte la nivel structura mafiotă care îl va păstra la guvernare.

Gabriel Păun preşedinte  Agent Green a făcut o investigație cuprinsă în filmul „Adevar la metru cub”, El spune la minutul 13:10′- 13:40 ‘ „atâta timp cât nimeni nu urmărește lemnul cum am făcut în cazul ăsta,  din pădure până la fabrică nimic nu se poate mişca . Degeaba facem reportaje şi plângem la cioate. Cred că pentru un număr de cel puțin 10-20 de ani România ar trebui să limiteze exporturile pentru a recupera puțin din ceea ce am pierdut”.

Ei bine de ce am făcut referire la cei doi preşedinţi de ţări!

Milos Zeman  are curajul să transmită ambasadorului SUA că ușile palatului prezidențial îi sunt închise, după ce reprezentantul american i-a dat sfaturi publice. Mai precis, ambasadorul Andrew Schapiro îi transmisese lui Zeman că nu „e o idee bună” să ia parte la parada de 9 mai de la Moscova. Nu poate un ambasador să-mi facă planurile de călătorie„, a spus președintele Milos Zeman  într-un interviu pentru publicația Parlamenti Listy.

Totodată, Milos Zeman a mulţumit Serbiei pentru ajutorul acordat Cehiei când această ţară a fost invadată de către sovietici în 1934 şi 1944. În altă ordine de idei, şeful statului ceh a mai criticat politica puterilor occidentale, „de a exporta drepturile omului şi democraţia cu baioneta„.

Cehia este  stat membru al spațiului Schengen de la 21 decembrie 2007. Cu toate acestea Milos Zeman are coloană verticală şi susţine că „Nu cred că recunoaşterea independenţei provinciei Kosovo de către Serbia este o condiţie pentru accesul în UE. Cinci membri, Slovacia, Spania, Grecia, România şi Cipru nu au făcut-o”.

Klaus Iohanis la ameninţarea unei companii străine Schweighofer-Holzindustrie  cedează şi retrimite spre discuţie parlamentului Codului Silvic care prevedea măsuri mai bune pentru a apăra bogăţia naturală a României, pădurea.

Apreciem că dispozițiile art. 60 alin. (5) lit. f) și g) — prin care se introduc: pragul maxim de 30% la achiziția sau procesarea de masă lemnoasă din fondul forestier național și dreptul de preempțiune pentru producătorii din industria mobilei la cumpărarea de masă lemnoasă — sunt de natură să aducă atingere principiilor libertății economice și contractuale, ca fundamente esențiale ale economiei de piață. Introducerea unei limitări arbitrare în activitatea operatorilor economici, care ar genera dezavantaje pentru unii și avantaje pentru alții, ar putea avea impact negativ asupra mediului concurențial și ar putea atrage posibilitatea de a fi invocată încălcarea obligațiilor asumate de statul român în calitate de stat membru al Uniunii Europene.

Totodată, pentru asigurarea respectării procedurilor naționale și comunitare în domeniul ajutorului de stat și al concurenței, considerăm că regulamentul privind valorificarea masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică, ce va fi aprobat prin hotărâre a Guvernului, potrivit art. 60 alin. (4) din legea transmisă la promulgare, ar trebui să fie elaborat cu avizul autorității de concurență.”

 De asemenea România este amenințată cu darea în judecată ți cu sume enorme pretinse de această companie.

Într-un comunicat de presă postat pe site-l sau Schweighofer-Holzindustrie aceștia neagă cu vehemență că cele prezentate în reportaj ar fi adevărate deci Environmental Investigation Agency  minte. Iată raportul acestora aici Comunicat de presă al EIA şi clipul  difuzat pe site-ul acestora

Sunt unul dintre cei care l-au susținut necondiționat  din proprie iniţiativă pe Klaus Iohanis la preşedenţie, dar  văd că încep să mă întreb: Pentru ce l-am votat?

Această întrebare mi-o pun văzând în jurul meu cum se consolidează de jos în sus mafia transpartinică!

Comments

comments

Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.