RCA. Povestea unei asigurări

0
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblr
RCA. Povestea unei asigurari

RCA. Povestea unei asigurări

De curând feciorul meu şi-a cumpărat un autoturism. Pentru că dorește să se protejeze cât mai bine s-a decis să caute o firmă de Asigurari RCA online pentru a încheia o asigurare completă. Din lipsă de timp a apelat la firma Progresiv Asigurări SA. Aceasta este o firmă ce se ocupă cu intermedierea contractelor de asigurări. Asigurarea oricum trebuia făcută însă, urmare a unei astfel de asigurări a reușit să își cumpere mașină nouă, fără să îl coste mai nimic.

El a lucrat o perioadă îndelungată în Danemarca. Acolo a plecat cu mașina lui din România,  la care avea asigurare atât RCA , CASCO, şi alte asigurări internaționale care se fac în astfel de cazuri. Ratele i le plăteam eu din ţară, aşa că atunci când i s-a furat maşina, iar hoţul a avut un accident cu ea, asigurarea a acoperit toate cheltuielile. Mașina fiind distrusă în totalitate, firma de asigurări i-a returnat banii pentru aceasta, ulterior cumpărând alta nouă tot aici în ţară. (iubește Dacia)

De fapt asigurările de orice fel sunt necesare şi te scutesc de un efort financiar mare de moment. Ca o paranteză, atunci când mi s-a inundat casa de la conducta de scurgeri, eu locuind la parter, firma de asigurări a achitat integral schimbarea parchetului stricat şi a mobilei ce se stricase în contact cu apa, inclusiv manopera.

Revenind la oile noastre, adică la asigurarea tip RCA, aceasta vă garantează că, în cazul nefericit al unui accident, nu veți fi nevoit sa rambursați într-un timp scurt o suma, probabil, neprevazuta in bugetul dumneavoastră.

Iată ce spune legea:

Art1, norma 23/2014

(1)În conformitate cu prevederile art. 49 din Legea nr. 136/1995 privind asigurările şi reasigurările în România, cu modificările şi completările ulterioare, asigurătorii care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă a vehiculelor pe teritoriul României acordă despăgubiri pentru prejudiciile produse prin accidente de vehicule, de care asigurații răspund delictual față de terțe persoane….

(3) Condiţiile contractuale pentru asigurarea obligatorie RCA sunt reglementate de prevederile Legii nr. 136/1995, cu modificările şi completările ulterioare, şi de prezenta normă.

Art .17

(3) În cazul controalelor efectuate de autoritățile abilitate, proprietarii sau utilizatorii vehiculelor înmatriculate ori înregistrate, care staționează în mod obișnuit pe teritoriul României, au obligația să prezinte polița de asigurare RCA valabilă sau, în afara teritoriului României, documentul internațional de asigurare.

Până la urmă putem spune că asigurarea RCA este necesară şi obligatorie. Pe lângă toate acestea este mai mult decât utilă.

Comments

comments

Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.