Sanatatea ta depinde de activitatile tale fizice

0
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblr
Sanatatea ta depinde de activitatile tale fizice

Sanatatea ta depinde de activitatile tale fizice

De curând am răspuns invitaţii pe facebook de a mă alătura unei pagini foarte interesante ce se numește Do The Right Mix Romania şi are ca site ce o promovează dotherightmix.eu. Ce este de fapt DTRM . Este un concept european care încurajează mişcarea, lansat de Comisia Europeană de curând un proiect derulat pe trei ani. Scopul lui este să promoveze avantajele combinării diverselor forme de deplasare în mediul urban. Pe scurt, dacă știi ce mijloc de transport să folosești pentru fiecare situație în care te afli, poți să îți îmbunătățești pe de o parte sanatatea și situația financiară și totodată, poți să contribui la protejarea mediului înconjurător.
Am văzut ştiri care arată cum mulţi parlamentari din nordul Europei merg cu bicicleta sau cu mijloace de transport în comun la serviciu. Din păcate la noi unii slujbași ai statului ştiu să meargă numai în coloană oficială.
Ei bine acţiunile Do The Right Mix Romania sunt îndreptate în formarea noii generaţii în respectul şi dragostea faţă de natură, de mişcare. Acest concept are două efecte pozitive: 1.reduce poluarea; 2. Întăreşte rezistenţa organismului, în acest fel acesta devenind mai sănătos.
Se spune că activitatea la sală este benefică, dar eu cred că deplasarea cât mai mult pe jos, sau cu bicicleta au un efect mult mai mare asupra ta ca individ, dar şi asupra mediului reducând factorii poluanţi. La sală există şi un factor de poluare rezultat din arderea diferiţilor combustibili pentru obţinerea căldurii şi electricităţii, pentru ventilare, necesare în astfel de locuri închise, lucru ce contribuie negativ la poluarea mediului.
Sanatatea unui organism, respectiv organismul uman, este indisolubil legată de sănătatea mediului. Degeaba cei care nu ţin seama de apelurile omenirii pentru reducerea poluării mediului trăiesc cu iluzia că mergând în limuzine scumpe, cu tot felul filtre pentru aer şi alte mijloace de protecţie, vor scăpa de boli. Sanatatea lor este la fel de şubredă ca a oricărui muritor de rând.
Mişcarea în aer liber chiar şi pe timpul iernii este absolut necesară. Mişcarea este necesară nu numai pentru performanţe sportive dat mai ales pentru sanatatea organismului. Scuzele sunt multe atunci când nu vrei să faci mişcare, aşa că a te mişca înseamna a dori acest lucru!

Comments

comments

Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.