Stare de normalitate=razboi

0
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblr
 Stare de normalitate=razboi  Un poliţist şi doi militari patrulând pe strayile Bruxell-ului (OCTAVIAN CARARE / MAXPPP)

Stare de normalitate=război Un poliţist şi doi militari patrulând pe strazile Bruxell-ului foto (OCTAVIAN CARARE / MAXPPP)

Stare de normalitate = război
Cum am mai spus, în această toamnă am fost în vacanță la Balcik. Acolo am găsit numeroase familii de ucraineni, veniți şi ei în vacanţă. Curios din fire i-am întrebat:
– La voi este război! Cum puteți pleca în vacanța în străinătate?
– Este război la ei acolo, la noi nu este război, a fost răspunsul pe care l-am primit!
Erau din alte zone unde încă nu ajunsese conflictul. Pe lângă aceasta starea de război devenise un lucru comun, obișnuit și nu mai producea, în rândurile acestora nici un fel de emoție.
De curând, președintele Franței a spus că Europa se află în război cu Statul Islamic ISIS. Starea de război parcă devine o stare de normalitate după ultimele atentate. Acum nu mai este război la ei acolo, este oriunde în Europa unde oricând poate apare un atac terorist.
Această stare de normalitate este una bolnavă, dar este rezultatul unei lupte între culturi. Statul Islamic ISIS este asemuit cu statul fascist al lui Hitler. Asemănarea este în altă parte, este în lipsa de reacție a celor care acum s-au trezit a fi ținte ale teroriștilor.
Rusia a fost prima putere care a lansat atacuri consistente împotriva teroriștilor în propriile fiefuri. Acum și Franța, a început să reacționeze. Nu voi judeca pe cei care după atentate au dat foc taberelor de refugiați. A fost un act ilegal, dar perfect motivat din punct de vedere sentimental. Ne întâlnim tot mai mult cu o stare de normalitate anormală în care frica și nesiguranța unui continent întreg sunt predominante. Prezența armatei pe străzile unor capitale europene ca Paris sau Bruxelles, devine starea de normalitate de care nu avem nevoie.
Și de ce? Pentru că o gândire infamă ca aceea a americanilor au încercat să reîmpartă lumea după bunul său plac. Aici nu mă refer la americanul de rând care este poate mai credul și mai prost decât românul de rând. Mă refer la elita americană. La americanii care fac politică.
Așa cum în cele două mari războaie mondiale americanii au avut protejat teritoriul de lupte, acestea distrugând Europa, și acum au externalizat conflictul. L-au inițiat în Asia și apoi l/au transmis în Europa. De fapt aceștia au vrut să declanșeze al treilea război mondial odată cu declanșarea războiului din fosta Iugoslavie, dar politicienii europeni ai vremii au reuşit să evite pericolul. Finanțarea inițială a unor organizații teroriste de azi, cum este al Quaida, au pornit de la americani tot asa cum ei au finanțat campaniile lui Hitler pentru a veni la conducerea Germaniei. America a introdus în Europa starea de normalitate anormală

 

Comments

comments

Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.