Traian Basescu continuă jocul periculos

1
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Presedintele Traian Basescu a respins propunerile privind numirea in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), Tiberiu Nitu, si, respectiv, de procuror-sef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Ioan Irimie, propuneri făcute de ministrul Justiției, Mona Pivniceru, se arata într-un comunicat al Administrației Prezidențiale. Basescu și-a motivat decizia prin “lipsa de transparenta” a concursului si a cerut “revizuirea totala a procedurii de selecție“, potrivit  Hot News.

Iată și comunicatul de pe site-ul administrație prezidențiale

Comunicat de presă
(18 ianuarie 2013)

Ref.: Decizia de respingere a propunerilor pentru numirea în funcţie de procuror general al PÎCCJ şi de procuror-şef al DNA

Preşedintele României, domnul Traian Basescu, a decis vineri, 18 ianuarie a.c., să respingă propunerile privind numirea în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), domnul Tiberiu-Mihail Niţu, şi, respectiv, de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), domnul Ioan Irimie, trimise de ministrul Justiţiei, doamna Mona-Maria Pivniceru.

Motivaţia principală care a stat la baza deciziei domnului preşedinte Traian Basescu este lipsa de transparenţă a procesului de selecţie organizat de Ministerul Justiţiei, care nu a fost stimulativ pentru ca un număr mai mare de procurori cu bune performanţe să se înscrie la procesul de selecţie.

Domnul preşedinte Traian Basescu atenţionează că pentru a accepta, în viitor, propunerile făcute de ministrul Justiţiei este necesară revizuirea totală a procedurii de selecţie a procurorilor care urmează a-i fi propuşi pentru funcţii de conducere în Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi în Direcţia Naţională Anticorupţie.

Departamentul de Comunicare Publică
18 Ianuarie 2013

Traian Basescu continuă jocul periculos

Sigur Traian Basescu are un spate solid. Angela Merkel, José Manuel Durão Barroso &Co. Nu vrea să își piardă oamenii din posturile cheie, nu vrea să piardă controlul asupra României. Cu toate acestea nu trebuie uitată nemulțumirea întregului popor care poate avea izbucniri violente. De fapt Basescu a demonstrat de nenumărate ori că nu este interesat de bunul mers al țării, ci dimpotrivă de dezbinare și intrigi distructive.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Un comentariu

  1. Pingback: Traian Basescu continuă jocul periculos « Blog Popa Țeapă

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.