Parlamentul României este ilegal constituit, conform legii

1
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Parlamentul României

parlamentul roman

Parlamentul roman

Pentagonul SUA

Pentagonul SUA

 

 

 

 

 

 

 

Dorind să aflu și eu numărul de parlamentari din actuala legislatură am început să caut. Iată ce am găsit pe site-ul Senatului:

http://www.senat.ro/Start.aspx

Parlamentul României este ilegal !

Senatul României este alcătuit din 137 senatori, fiecare având vârsta de cel puţin 33 de ani şi reprezentând aproximativ 160.000 de cetăţeni din cele 42 de circumscripţii electorale

După validarea mandatului şi depunerea jurământului, senatorii se constituie în grupuri parlamentare care cuprind cel puţin şapte senatori, aleşi pe listele aceluiaşi partid, ale aceleiaşi organizaţii a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţe politice sau alianţe electorale

Senatul este condus de un organism colectiv, Biroul permanent, compus din: preşedinte, patru vicepreşedinţi, patru secretari şi patru chestori

Senatul îşi constituie comisii permanente şi poate institui comisii de anchetă, comisii speciale, inclusiv comisii paritare de mediere, sau comisii comune cu Camera Deputaţilor.

În realitate conform aceluiași site http://www.senat.ro/FisaSenatori.aspx) avem 176 de senatori

1 Tudor Barbu Grupul parlamentar al Partidul Poporului – Dan Diaconescu Lider 12/19/2012 0:00:00
2 Puiu Haşotti Grupul parlamentar al Partidului Naţional Liberal Lider 12/19/2012 0:00:00
172 Florea Voinea Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat Membru 12/19/2012 0:00:00
173 Andrei-Liviu Volosevici Grupul parlamentar al Partidului Democrat-Liberal Membru 12/19/2012 0:00:00
174 Varujan Vosganian Grupul parlamentar al Partidului Naţional Liberal Membru 12/19/2012 0:00:00
175 Ionuţ-Elie Zisu Grupul parlamentar al Partidului Naţional Liberal Membru 12/19/2012 0:00:0

Cate circumscripții s-au făcut de când s-a scris pe site acel text. De la 137 la  175  cam multi  38. Dacă s-a schimbat legislația este lipsă de respect din partea acestei instituții a statului că nu a actualizat informația. De fapt se pare că pentru cei de  acolo suntem doar o masa de proști care suntem puțin periați în perioada electorală. Altfel nu prea suntem băgați în seamă.

Din legislatura trecuta, atât fosta putere cat și fosta opoziție, acum putere, au dorit micșorarea numărului de parlamentari. Dar iată că la Camera deputaților situația este mai gravă:

Lista deputaților în ordine alfabetică cf  http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.de?cam=1  cuprinde numărul actual de deputați:

Patru sute doisprezece!!!!!!! Senatori +deputați

175 + 412=587 parlamentari în actuala legislatură 2012-2016

176 +302=478  parlamentari în legislatura 2008-2012

‾‾‾‾‾

Diferență  109

109 parlamentari  X (minim) 5000 €/lună, aici incluzându-se cheltuielile de transport, cele cu birourile parlamentare, plata activității în comisii, deplasările în străinătate rezultă  ~545000 €/ lună, cheltuiți de pomană. Eu nu văd utilitatea acestui număr sporit de deputați. Probabil că acest fapt a fost necesar pentru  ca să fie mai mare numărul celor ce participă la gâlceava națională. Așa chiar nu se va alege înțelege nimic. Și mai este o vorbă din bătrâni : „copilul cu multe moașe moare cu buricul netăiat”.

Lăsând la o parte aceste cheltuieli grosiere, ~ pentru ca pe lângă acestea mai sunt necesare cheltuieli generale cu întreținerea clădirilor Parlamentului, cu personalul auxiliar, mașini noi, etc.

CHELTUIELI CU ÎNTREȚINEREA

Palat CFR – 3,2 milioane euro/an

Palatul Parlamentului – 2,7 milioane euro/an (apă, căldură şi electricitate)

Palat Victoria – 250.000 euro/an (doar căldură, gaze şi electricitate) REALITATEA.NET

Salariul aleșilor 2,935

Total grosier 3,2+2,7+0,250+2,935=9,o85 milioane €/an

587 deputați plătiți cu 2,935 milioane euro. Banii ar fi suficienți pentru plata a circa 20000 de pensionari o luna de zile cu 150 € timp de o luna.

Am făcut o scurtă trecere în revistă a acestor cheltuieli pentru că nu văd nici o finalitate în ceea ce privește situația economica a României. Certurile pe ciolan, bisericuțele create, nu vor face decât să ducă la apariția unor legi contradictorii, reparate și supra-reparate. Această  instabilitate politică este întreținută intenționat, pentru a nu avea vinovați de neglijență în servici, căci altfel nu putem spune activității parlamentarilor, de până acum.

Potrivit datelor preliminarii de la ultimul recensământ, ţara noastră are puţin peste 19 milioane de locuitori. Dacă raportăm numărul românilor la cei 412 deputați şi cei 176 de senatori, rezultă, că avem un parlamentar la 46 de mii de locuitori. Iar asta, chiar dacă legea electorală spune că norma de reprezentare este de un parlamentar la 70 de mii de locuitori. În acest fel, ţara noastră devine fruntașă la capitolul număr de parlamentari.

LEGE
privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale şi a alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat în anul 2012, precum şi pentru
modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215⁄2001

Parlamentul României adoptă prezenta lege
Modurile de scrutin şi norma de reprezentare pentru Camera Deputaţilor şi Senat
Art. 7. – (1) Consiliile locale, consiliile judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti se aleg pe circumscripţii electorale prin scrutin de listă şi candidaturi independente.
(2) Primarii comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor municipiului Bucureşti şi primarul general al municipiului Bucureşti, precum şi preşedinţii consiliilor judeţene se aleg pe circumscripţii electorale, prin scrutin uninominal.
(3) Deputaţii şi senatorii se aleg în colegii uninominale constituite potrivit prevederilor prezentei legi, prin scrutin uninominal, potrivit principiului reprezentării proporţionale.
(4) Norma de reprezentare pentru alegerea Camerei Deputaţilor este de un deputat la 70.000 de locuitori.
(5) Norma de reprezentare pentru alegerea Senatului este de un senator la 160.000 de locuitori.
(6) Numărul locuitorilor care se ia în calcul este cel comunicat de Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerul Administraţiei şi Internelor la data de 31 octombrie 2011, repartizat pe localităţi, corespunzător structurii administrativ-teritoriale în vigoare, potrivit anexei nr. 1 la prezenta lege.

Se spune că este greu de susținut un număr așa mare de pensionari de un număr mic angajați. Pensionarii cei mai bine plătiți din românia, sunt parlamentarii.

Așa văd eu parlamentarii, așa văd inutilitatea lor. De ce? Până acum, vechile parlamente au dat prea puține legi bune pentru ţară. Numărul mare de parlamentari,de acum mă fac să ma îndoiesc de eficiența lor.

Parlamentul se hrănește fără sa producă. Parlamentul este reprezentantul voinței poporului dar nu  lucrează în interesul său.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Un om ce nu mai suporta nedreptățile.

Un comentariu

  1. Pai ce faci, te rasucesti? In titlu spui ca e ilegal, in corp spui ca poate e o lipsa de respect … Asta e o metoda practicata de ziarele de proasta calitate! Nu ma tentezi sa mai trec.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte