Referendum în Bulgaria. Vezi pentru ce! Bravo lor!

1
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Referendum Bulgaria Photo by BGNES

Referendum Bulgaria Photo by BGNES

Referendum în Bulgaria

21.8% TURNOUT IN BULGARIA’S NUCLEAR REFERENDUM, 61% SAY ‘YES’ – POLLSTER

A total of 21% of the eligible voters cast their votes in Bulgaria’s nuclear energy referendum on Sunday, according to data from the 100% completed parallel vote count by polling agency Alpha Research.

The agency said this meant about 1.4 million voters cast their votes in Bulgaria on Sunday; of those, 61% voted in favor of the construction of a second nuclear power plant, and 39% voted against.

The Bulgarian citizens were supposed to answer “yes” or “no” to the following question: “Should nuclear energy be developed in the Republic of Bulgaria through the construction of a new nuclear power plant?”

According to Alpha Research’s exit poll results announced earlier, 20.3% of eligible voters in Bulgaria cast their votes in Bulgaria’s first national referendum after 1989 on Sunday, as of 6 pm local time. The exit polls also found that of those who voted, 60% voted in favor, and 40% voted against a second NPP.

Referendum în Bulgaria.

Articolul de mai sus, apărut în http://www.novinite.com/index.php pe 27 ianuarie 2013. Important este faptul că în ciuda faptului că au votat 21% dintre electori referendumul va fi validat. Dintre cei care au votat 61% au votat pentru construirea unei noi centrale nucleare.

Ce mi-a atras atenția în acest articol a fost modul civilizat de desfășurare a acestui referendum. Nimeni nu a mers cu jalba în băț la forurile europene pentru a contesta valabilitatea sa. Aceasta problemă mi se pare una importantă pentru națiunea bulgară și a fost luată conform legilor țării. Sunt sigur că și construcția acestei centrale este urmare a unor  interese financiare, însă manevrele făcute pentru a se ajunge la acest rezultat au fost discrete. Sunt sigur, dacă România ar fi vrut să construiască un reactor cu ajutorul rușilor ar fi ieșit un scandal monstru provocat de politicienii noștri și apoi exportat la Consiliul Europei.

Încă un lucru ce mi-a plăcut la bulgari: Este primul referendum din 1989, până astăzi. Nu au fost ca la noi de ni s-a dus „renumele” în lume.

Se pare ca bulgarii sunt mai pregătiți să intre în UE decât noi. Au avut un Țar Kiro, au avut un atentat cu bombă, au avut un referendum. Problemele și le-au rezolvat singuri fără mare gâlceavă. Noi avem un Băsescu ce nu reușește nimeni să-l alunge, un parlament supraponderal, un guvern indecis și imatur.

La bulgari 61% din cei ce au votat (21%) au hotărât ce va face națiunea bulgară. La noi din 45,9 votanți, 88% au votat pentru o opțiune ce nu a putut fi pusă în practică din pricina lui nea Barosso și a lui Tanti Merckel. Cum să nu îi stimezi pe bulgari?

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Un om ce nu mai suporta nedreptățile.

Un comentariu

  1. Pingback: Referendum în Bulgaria. Vezi pentru ce! Bravo lor! « Blog Popa Țeapă

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte