Rusia şi India dezvoltă un avion nou

1
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
India și Rusia

India și Rusia

India și Rusia cooperează, nu creează conflicte.

India și Rusia cooperează. La Moscova, designerii ruşi şi indieni au început să creeze proiectul conceptual şi tehnic al noului avion multifuncţional de transport MTA (Multirole Transport Aircraft).Contractul respectiv a fost semnat pe 12 octombrie 2012 de corporaţia rusă Avioanele de transport, corporaţia indiană HAL şi compania mixtă ruso-indiană Multirole Transport Aircraft Ltd (MTAL).
Acesta va fi un avion absolut nou. Sarcina lui utilă va fi de până la 20 de tone, viteza de croazieră – 800 km/h, distanţa maximă de zbor 2.700 km. El va putea fi utilizat în toate regiunii lumii, în condiţii climatice şi meteorologice diferite. MTA va putea efectua decolări şi aterizări scurte şi poate fi folosit pentru transportarea mărfurilor şi echipamentelor. Se planifică să fie produse cel puţin 200 de asemenea avioane: 100 pentru Forţele Aeriene ale Rusiei, 45 pentru Forţele Aeriene din India şi încă câteva zeci pentru vânzarea în terţe ţări.India doreşte să dezvolte tehnologii de aviaţie proprii şi să consolideze industria aeronautică. În timp ce producătorii americani şi europeni oferă spre vânzare avioane deja gata, Rusia este dispusă să împărtăşească tehnologiile şi să creeze firme comune bazate pe tehnologii de vârf.
Un exemplu bun al acestei cooperări este compania ruso-indiană BrahMos, care produce rachete de croazieră. Viteza lor de zbor este de trei ori mai mare decât a oricărei alte rachete din lume. În afară de asta, astăzi Rusia şi India dezvoltă avionul de vânătoare de generaţia a cincea PAK FA T-50 (FGFA). În India a fost creată o întreprindere comună pe bază de licenţă de asamblare a avionului de vânătoare Su-30MKI. Noul proiect comun axat pe producţia avionului multifuncţional de transport cu rază medie este o completare bună a acestei liste. Se va materializa curând. sursa Vocea Rusiei

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Un om ce nu mai suporta nedreptățile.

Un comentariu

  1. Pingback: Invitaţie « Blog Popa Țeapă

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte