Festivalul folcloric „Natura în folclorul transfrontalier”

2
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Festivalul Folcloric natura în folclorul transfrontalier

Festivalul Folcloric natura în folclorul transfrontalier

Festivalul folcloric „Natura în folclorul transfrontalier”. În zilele de 15 și 16 februarie 2013 au avut loc activități dedicate acestui eveniment, desfășurate fie în incinta „Muzeului civilizației Gumelnița din Oltenița” unde a avut loc vernisajul unei expoziții de pictură, cât și sala mare de ședințe a Primăriei Oltenița. Ca o opinie proprie, aglomerația mare de la aceste evenimente arată faptul că oltenițeni sunt dornici de astfel de evenimente, sun dornici de cultură.

Festivalul folcloric „Natura în folclorul transfrontalier”

Organizarea a fost plăcută, dar caracteristică unui festival folcloric de amatori. Ca un cârcotaș ce sunt, pot spune că sonorizarea a fost de slabă calitate, de multe ori muzica depășind în intensitate vocea interpretului.

Cum la ediția precedentă criticam lumina de jos, în fața scenei, acum spun ca ar fi fost bun un proiector așezat la centrul sălii, puțin peste nivelul de înălțime al unui om. Așa ar fi fost eliminată acea zona de umbră  de pe scenă. De multe ori când un interpret intra în zona de umbră nu i se distingea fața, dar și în cazul dansurilor unui dansatori erau în umbră, iar alții în lumină. Cum am spus a fost un festival folcloric de amatori.

Ce m-a surprins plăcut a fost faptul că unii participanții români și bulgari deja se cunoșteau între ei, și mulți dintre copii din Turtucaia vorbeau românește, în culise. Așa că micile deficiențe de ordin tehnic au fost depășite de ceea ce s-a urmărit: apropierea între două  orașe despărțite doar de un fluviu.

 

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Un om ce nu mai suporta nedreptățile.

2 comentarii

  1. Pingback: Festivalul folcloric „Natura în folclorul transfrontalier” « Blog Popa Țeapă

  2. Am fost sambata treucta la Poiana Narciselor si am fost profund dezamagit. Cred ca in total am vazut vreo 10 20 de narcise si cativa boboci. Nu stiu exact care e explicatia pentru lipsa narciselor dar tind sa cred ca nu schimbarile climatice din ultimii ani sunt de vina, ci spiritul distrugator al speciei umane si mai ales al romanilor. In plimbarea noastra am vazut cateva persoane cu niste buchetele de narcise in mana. Desi este interzisa culegerea narciselor, acestor persoane nu le-a pasat deloc de aceasta interdictie, nici macar lipsa narciselor nu i-a induplecat sa nu le rupa pana la ultima floare.Ultima oara am fost la Vad in 2005 la o saptamana dupa festival si inca erau foarte multe narcise prin poiene.Anul asta festivalul narciselor se va desfasura fara narcise.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte