Transdanube Industries este vorba doar de vorbe?

4
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Transdanube Industries a demolat și încă n-a construit

Transdanube Industries a demolat și încă n-a construit

Transdanube Industries va demara in curand constructia combinatului metalurgic de ultima generatie

In 14 iunie 2011, Departamentul de Urbanism al primăriei Oltenita a eliberat autorizația de construcție care permite Transdanube Industries sa demareze ridicarea combinatului sau metalurgic integrat ultramodern, cu capacitate de producție de 500.000 tone/an de otel-beton. Lucrările sunt planificate a începe în următoarele luni. In același timp, suntem in negocieri avansate cu furnizorii de tehnologie, iar în viitorul apropiat urmează a fi semnat contractul pentru instalarea echipamentelor de cea mai noua generație la nivel european și global, care va face din oțelăria din Oltenita cea mai moderna de acest tip din Uniunea Europeana.

Principalele etape parcurse (în ordine cronologică)

2007: achiziția a cca 30 ha de teren care aparțin fostei turnătorii TUROL SA, dezafectate în urma restructurării metalurgiei românești

2009: ecologizarea terenului și demolarea clădirilor fostei Centrale Termice Zonale (CTZ) și TUROL SA

2009-2010: obținerea tuturor avizelor și aprobărilor cerute de lege: certificatul de urbanism, acordurile pentru distribuția gazului natural, pentru managementul apei, accesul la șoseaua națională și calea ferata, la alimentare cu energie, avizul de mediu    12.12. 2011

Transdanube Industries derulează una dintre cele mai importante investiții străine directe în România

Combinatul nostru metalurgic de ultima generație, unul dintre cele mai moderne de acest tip din Europa, va fi construit în Oltenita, pe locul fostei turnătorii de fonta dezafectate TUROL SA și va intra în producție începând cu anul 2014. Capacitatea de producție inițială va fi de 500.000 tone de otel-beton pe an, prin prelucrarea fierului vechi.

Proiectul va genera 500 de locuri de munca directe și peste 1000 indirecte și va revitaliza tradiția industriala locala. Investiția, in valoare de 200 milioane euro, va asigura dotarea combinatului cu cea mai moderna tehnologie, de eficienta energetica maxima, care va proteja mediul înconjurător, dar va furniza de asemenea baza pentru dezvoltare regionala durabila, va oferi angajaților condiții de munca deosebite și va sprijini învățământul cu profil industrial în regiune.

Am investit deja 30 milioane euro în pregătirea și ecologizarea terenului și în obținerea tuturor avizelor și aprobărilor necesare. Ne pregătim acum sa intram în faza de construire a combinatului, în cursul următoarelor luni.

Grupul internațional din care face parte Transdanube Industries și-a asumat o prezenta de lunga durata în România și a început deja să-și extindă și să-și diversifice investițiile în regiune, în metalurgie și în afara sectorului metalurgic.

Transdanube Industries este vorba doar de vorbe?

Transdanube Industries!   Ceea ce ați citit mai sus sunt doar câteva dintre postările de pe site-ul acesteia Transdanube Industries.  Ce mi se pare curios la acestea este faptul că așa cum se vorbește prin târg nu se face altceva în cadrul acestei turnătorii, decât să se taie pentru fier vechi tot ce se poate tăia, iar stâlpii din beton care se demolează sunt măcinați și transformați într-un fel de balast pentru construcții.

Cum se spune pe site-ul cu anunțuri myjob  firma are între 10 și 49 de angajați.

Angajați:  10-49

Domeniul:  Alte domenii

Localitate:Oltenita

Adresa:Str. Portului nr.44

Și iată și anunțurileTRANSDANUBE INDUSTRIES nu are locuri de munca active. Ultimele joburi postate:

INTERNSHIP METALURGIE
Oltenita Inginerie / Tehnologie, Productie   19-07-2012

Steel Plant Project Manager
Oltenita Alte domenii                                             06-10-2011

Cele mai vechi articole scrise pe site-ul lor, nu sunt chiar așa de recente, ci datează din decembrie 2011. Situația în site privită din afară, generează multă suspiciune mai ales că anunțurile despre angajări nu vizează decât 1-2 posturi, dar persoanele care au depus de mult CV nu au fost chemate la interviu. De asemenea la rubrica de contact nu există o adresă de mail. O firmă mare nu face așa cu potențialii parteneri sau simpli cetățeni ce vor să se informeze.

Oare și această acțiune anunțată cu surle și trâmbițe să fie un balon de săpun? Așteptăm să vedem căci nu mai poate interveni nimeni acum când ei au devenit stăpâni! Oare este un alt obiectiv al jafului național?

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Un om ce nu mai suporta nedreptățile.

4 comentarii

  1. Transdanube Industries este o mega afacere romano-indiana unde se deruleaza sume cu multe zerouri in coada venite pe filiera Nigeria – Cipru – Dubai – Bucuresti .Adica bani negri cu care se cumpara proprietati in Romania si care vor fi transformati in bani curati ! Oltenita nu va avea combinat niciodata , a fost praf in ochi pentru fraieri iar in ce priveste locurile de munca si CV-urile …o alta mare teapa !!!

  2. Ultima stire pe care am auzit-o despre Transdanube e ca vor sa faca o mega investitie in panourile voltaice !!! Dar nu spun ca echipa veche s-a destramat pentru ca au avut ambitia de a face acest lucru , nu spun ca cei pe care i-au angajat in loc habar nu au de nimic , cei care sunt deja de prin 2010 la fel nu au habar de ceva …pentru ca afacerea propriu zisa se desfasoara in Nigeria , ideea de baza e urmatoarea : tu angajat , te trimit in Nigeria cateva luni sa imi reolvi probeleme acolo …daca vrei sa mergi e ok ..si pe salariul de aici din Romania , daca nu vrei sa mergi iti desfac contractul de munca !!!!
    O alta mare problema , dar bineinteles ca organele competente se fac ca ploua , este aducerea indienilor in Romania , indieni care vin cu toata familia , se inmultesc si pe aici ca ciupercile dupa ploaie , isi iau si permis de resedinta in Romania , la nevoie li se preschimba si permisul de conducere indian in care categoria B este : motorcycle and others , nici pe departe categoria B ( asta ca o paranteza , habar nu au de legislatia auto ) si toate bune si frumoase , peste cativa ani ne trezim ca toti tiganii de indieni ne invadeaza Romania ….iar ciorile astea fac naveta Oltenita – Nigeria si retur .
    Dar cum statul doreste sa ” privatizeze ” cu orice forma ….ajungem mai devreme sau mai tarziu …la fier vechi …cu tot ce a mai ramas prin biata tara !!!!

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte