Scenariu: teroristul din Boston a fost recrutat de serviciile secrete americane

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Scenariu?

Scenariu?
© Tamerlan Ţarnaev. Foto: Vesti.Ru/EPA

Scenariu sau pregătirea celui de-al treilea război mondial

În posesia jurnaliştilor ruşi au ajuns documente ale serviciilor secrete georgiene din perioada 2008-2012 care arată că Ţarnaev a fost recrutat şi pregătit de americani pentru acte teroriste. Ziarul moscovit Izvestia publică în ediţia de azi un material bazat pe documentele care s-au „scurs” din baza de date a serviciului de contraspionaj al Georgiei.

 Scenariu : serviciile secrete au organizat atentatul

Până acum, un asemenea transfer de date ar fi fost imposibil, dar se pare că pe măsură ce preşedintele Saakaşvili pierde controlul asupra ţării, unele secrete murdare încep să iasă la iveală. Documentele obţinute de presa rusă reprezintă o serie de rapoarte întocmite de colonelul Grigori Cianturia care coordona activitatea organizaţiei „Caucasus Fund”. Această organizaţie a fost înfiinţată şi finanţată cu sprijinul direct al fundaţiei Jamestown al renumitului strateg american şi rusofob patologic Zbigniew Brzezinski. Rapoartele arată clar că începând din 2008 „Caucasus Fund” s-a ocupat de recrutarea tinerilor din regiunea caucaziană pentru a-i folosi la destabilizarea situaţiei din Rusia, inclusiv prin atentate teroriste şi stimularea mişcărilor extremiste. În perioada desfăşurării acestor campanii de racolare, fondul a cheltuit peste 2,3 milioane de dolari care au venit din partea finanţatorilor americani. Operaţiunea de destabilizare a Rusiei prin intermediul actelor de terorism şi stimulare a extremismului a primit numele de cod „operaţiunea Darial”. Izvestia relatează că sub pretextul unor conferinţe, tabere şi seminare aparent inocente, serviciile secrete georgiene racolau tineri pentru a lucra în interesul Georgiei şi Statelor Unite. În cadrul aceloraşi „seminare”, tinerii erau îndoctrinaţi şi pregătiţi pentru atentate teroriste.Rapoartele obţinute de presa rusă, arată că Tamerlan Ţarnaev, teroristul implicat în exploziile de la Boston, a fost prezent la mai multe dintre antrenamentele organizate de „Caucasus Fund” în perioada ianuarie – iulie 2012 când Ţarnaev a fost plecat din SUA.

Este arhicunoscut faptul că anumite forţe din cadrul elitei politice ale SUA au finanţat şi susţinut grupările teroriste care au omorât sute de civili, inclusiv copiii minori şi femei, în cadrul multiplelor atentate organizate de aşa-zişii „rebeli ceceni”. Este clar că scandalul din jurul atentatelor de Boston de-abia începe. În mod paradoxal, faptul că Ţarnaev ar putea fi agent american, antrenat să facă atacuri teroriste pe banii contribuabililor americani şi sub supravegherea serviciilor secrete americane ar putea fi foarte util pentru preşedintele Obama care a început o epurare drastică a serviciilor secrete americane, începând chiar cu şeful CIA, demis în urma unui scandal sexual. În acest context, epurările au toate şansele să se intensifice.

Pentru a atinge diferite scopuri guvernul american a preferat să îşi ucidă conaționalii:

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Un om ce nu mai suporta nedreptățile.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte