DEZVALUIRI INCREDIBILE: Gold Corporation pierde Roșia Montană





Acesta este titlul articolului de pe site-ul Starea Naţiunii din care voi prelua cateva fragmente voi urmând să mergeți acolo să citiți articolul integral.
Vă prezentăm actul care dovedește că afacerea Roșia Montană – Gold Corporation – Gabriel Resources a fost doar o șaradă
Verespatak, adică Roșia Montană, este o proprietate minieră care nu a fost niciodată naționalizată, dar ai cărei membri au fost șterși din arhive de comuniști. Actul poate bloca pentru următorii 10 ani orice activitate de extracție la Roșia Montană.
Mai jos povestea înregistrată a celui care a descoperit actul și comentariile unui avocat din dosarul „Flota”, care s-a implicat pro bono, până în momentul în care Traian Băsescu a inițiat lobby-ul pentru compania canadiană.
Compania minieră „Patria” a fost înființată în anul 1877
Un element-cheie al afacerii ROŞIA MONTANĂ: exploatarea de la Roşia Montană a fost luată cu japca de comunişti în 1948 de la o asociaţie minieră de drept privat.
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Traducerea actului de constituire a Asociației
Asociația Minieră „Patria” s-a înființat conform declarației din data de 14 decembrie 1877, confirmat în registru sub nr. 413.878. Asociația Minieră „Patria” este o proprietate minieră, iar suprafața minei precum și anexele și imobilele aferente se întind între hotarul public Sfântu Gheorghe, Abrud și Roșia Montană – județul Hunedoara. Asociația deține muntele Cârnis și Valea Corna. Potrivit actului de constituire a proprietății miniere, patru directori ai acesteia au fost de origine maghiară, toți din Roșia Montană, pe care vi-i prezentăm în ordinea cronologică a conducerii lor: Zsurka Iosiv, Szantho Gyorgy, Zsurka Iozsef, Zsurka Riedel Istvan. Ultimii doi directori au fost români: Neivan Laurențiu și preotul ortodox Cosma Nicolae – cel care a condus Asociația în 1947. Avocat din dosarul „Flota”, reprezentantul moștenitorului Alexandru Doru Cosma ne-a declarat că avocatul Lucian Mihăilă, cel care l-a reprezentat pentru o perioadă de timp în fața instanței, a folosit drept carte de vizită faptul că „este implicat în Dosarul < Flota >”. Potrivit contractului de reprezentare juridică, avocatul și-a oferit benevol serviciile, urmând să obțină un procent de 30% din valoarea metalelor prețioase recuperate. Alexandru Doru Cosma a declarat pentru ZIUAnews că, după ce a apărut în presă în 2009, a fost contactat de avocatul Lucian Mihăilă. Întrebându-l pe acesta din urmă cum a luat legătura cu clientul său, avocatul nu a dorit să ne precizeze dacă el l-a contactat pe Alexandru Doru Cosma, sau invers.
„Nu cred că are vreo importanță, este un client, a fost un client al cabinetului meu, ca oricare alt client”
Sursă: Ruana Ceaușescu / ZiuaNews.ro
Gold Corporation pleacă cu coada între picioare?
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.