INUNDATII în Piteşti Apa a atins 2 metri în oraş

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Inundatii la Pitesti

Inundatii la Pitesti

” INUNDATII în Piteşti: Apa a atins 2 metri în oraş ” titlul articolului din România Liberă. Ploile torenţiale din ultimele ore au provocat inundatii în Piteşti. Apa a atins şi doi metri înălţime, în anumite cartiere, după ce canalizările nu au mai făcut faţă. Mai multe persoane au fost salvate din cu ajutorul bărcilor, potrivit televiziunilor de ştiri. Autorităţile spun că a fost un adevărat potop şi că astfel de ploi nu s-au mai văzut de peste un deceniu.

INUNDATII în Piteşti

Zeci de maşini au fost purtate de ape zeci de metri si avariate. S-a intervenit cu 11 autospeciale, 4 autocamione, 12 motopompe, peste 100 de pompieri pentru salvarea persoanelor surprinse de apă şi evacuare apei din clădirile inundate. Două persoane cu handicap au fost salvate cu ajutorul bărcii pneumatice. Inundatiile au afectat şi un CET din oraş, astfel încât trei cartiere au rămas fără apă caldă şi căldură.

Nu doar municipiul reşedinţă de judeţ a fost afecat de inundatii, ci şi mai multe comune şi localităţi din judeţul Argeş. Oraşele Costeşti si Curtea de Argeş s-au confruntat cu probleme similare.

Au fost trei ore în care au fost peste 60 de litri pe metru pătrat. A fost practic o rupere de nori, spun localnicii. Judeţul Argeş se află sub cod galben de ploi în continuare.

ANM a emis o atenţionare cod galben de vreme ploi şi vânt pentru Bucureşti şi 20 de judeţe din sudul şi vestul ţării. Atenţionarea este valabilă în intervalul 16 octombrie, ora 14:00 – 17 octombrie, ora 12:00. La munte se anunţă lapoviţă şi ninsoare.

Până astăzi la ora 12:00, ploile se vor extinde în cea mai mare parte a ţării.

În Crişana, Banat, Oltenia, sud-vestul şi sudul Transilvaniei, iar seara şi noaptea şi în cea mai mare parte a Munteniei vor cădea cantităţi însemnate de apă, care vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 50 l/mp.

 Mai multe în articolul de pe RL ONLINE

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte