Nu sunt faimos, dar sunt aromân

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Nu sunt faimos, dar sunt aromân

Nu sunt faimos, dar sunt aromân

Nu sunt faimos, dar sunt aromân. Joi seara, 24 octombrie, 2013  începând cu ora 19.30, a avut  loc la CinemaPRO premiera din capitală a primului proiect cinematografic, semnat de regizorul Toma Enache, “Nu hiu faimos ama hiu armân” (”Nu sunt faimos, dar sunt aromân”)

Nu sunt faimos, dar sunt aromân.

Primul film realizat în limba aromână, “Nu sunt faimos, dar sunt aromân” (“Nu hiu faimos ama hiu armân”) este o dramă romantică ce spune povestea lui Toni Caramuşat, un regizor faimos, pornit în căutarea adevărului absolut despre originea neamului său.

Adresat publicului larg, filmul are subtitrare în limba română. Cu mult romantism, dar şi cu accente umoristice, “Nu sunt faimos, dar sunt aromân/ Nu hiu faimos ama hiu arman” descrie călătoria lui Toni Caramuşat (Toma Enache), un regizor faimos, pornit în căutarea adevărului absolut despre originea neamului său. Mitul spune că acest adevăr e purtat de Armânamea (Linda Croitoru), ultima descendentă din neamul său. Toni se întâlnește cu fete din întreaga lume, cu speranța că soarta îi va scoate în cale adevărul și femeia la care visează. Le va găsi? Şi, dacă da, cu ce preț?

Regizor artistic, actor şi poet, Toma Enache realizează un proiect cinematografic unic în ţară prin dialogurile în exclusivitate în limba aromână, echipa de actori şi realizatori formată aproape integral din aromâni şi printr-o poveste romanţată, centrată pe originile poporului aromân.

O producţie cinematografică independentă, filmul “Nu sunt faimos, dar sunt aromân”, are un buget de aproximativ 360.000 de euro, finanţarea acestuia provenind în totalitate din surse private.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte