Consiliul National al PSD 08-09 noiembrie 2013
Consiliul National al PSD 08-09 noiembrie 2013. Într-o atmosfera, poate mai putin tumultuoasa decât la alte astfel de reuniuni unde am participat, vineri și sâmbătă s-au desfășurat lucrările Consiliului National al PSD. Prima zi a fost cea dedicata atelierelor unde s-au discutat punctual pe temele alese, lucrări desfășurate în sălile Parlamentului României. Primul lucru ce m-a frapat a fost festinul pantagruelic de la secția sau Departamentul de agricultura si dezvoltare rurala. Tot aici am găsit pe holurile din aceasta zona numeroși reprezentanți ai agricultorilor români, asa cum au fost cei prezentați de mine în articolu de ieri, Consiliul National al Partidului Social Democrat. O prietena, blogger și ea, mi-a spus sau mai bine zis m-a sfătuit sa caut sa evit relatarea evenimentelor neplăcute, aspectele mai putin frumoase. Ei bine nu pot sa fac asa ceva. Spunând cuiva de prea multe ori ca îl iubești, cuvintele ajung sa rămână doar cuvinte fără a mai exista sentimentul inițial.
Consiliul National al PSD 08-09 noiembrie 2013
Lucrările desfășurate sâmbăta mi-au atras atenția prin opinia unui domn Senator care referindu-se la intervenția neavizata a unui domn pe un post de televiziune. Domnul senator cerea ca astfel de persoane sa nu mai aibă ce cauta la televiziuni dacă nu vin și cu măsuri concrete care sa corecteze situația criticata. Domnule senator ar trebui sa știți ca eu și toți ceilalți contribuabili va plătim salariile imense pentru ca sa găsiți soluții la problemele societății românești. De ce va deranjează opiniile critice la adresa guvernării și nu va deranjează, zvonurile alarmiste referitoare la un mare cutremur, dovedite false. Aceste zvonuri (despre cutremur) fac casa buna cu acea parte a electoratului captiv al PSD, electorat cu un anume nivel de cultura. Nu uitați ca marea parte a electoratului captiv a îmbătrânit, iar tineretul suferă de absenteism. Nu uitați ca la Oltenita, caz pe care îl cunosc foarte bine, o mare parte a populației votante a pierdut încrederea avuta în primarul PSD de când în oraș a fost întrerupta distribuirea apei calde (de doua luni) și nici pana acum nu s-a dat drumul la căldură.
In discursurile rostite de domnul Mircea Geoana si domnul Adrian Năstase am desprins următoarea sintagma “stat social, dar nu pomana”. Si eu sunt de acord cu aceasta , pentru ca pana la urma banii care se duc la subventii si ajutoare provin din taxele si impozitele pe care le platim cu totii. Alt exemplu personal vreau sa il prezint: In 2009, cand am iesit la pensie aveam 1030 lei, iar salariul minim pe economie era 600 lei. Diferenta 430 lei. Acum am 1080 iar salariul minim este de 750 lei, diferența de 330 lei, iar când salariul va fi de 900 180 lei. Am muncit 40 de ani in conditii grele (gr I si II de munca) . Ganditi-va ca 60% din cei cu salariul minim sunt paznici care nu contribuie la dezvoltarea economiei, acestia putand fi asemuiti pensionarilor.
La Consiliul National interventia domnului Nastase, ca de fapt si cea a domnului Geoana au fost întâmpinate cu aplauze îndelungate.
Un enunț al domnului Nastase a fost sa îmi confirme teoria: “sărăcia se îndreaptă către paturi sociale cu un nivel de cultura precar, iar nemulțumirile acestora pot naște conflicte sociale majore, răscoale, revoluții”
Va las sa priviti imagini de la reuniune si ne mai vedem si maine!
[slideshow id=48]
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.