Inspectoratul Școlar Călărași va deschide o ancheta la Liceul “Nicolae Balcescu” din Oltenita

1
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

 

Inspectoratul Școlar Călărași

Inspectoratul Școlar Călărași

Ancheta la un liceu după ce elevii au povestit ca s-au drogat și au băut într-o excursie

Inspectoratul Școlar Călărași va deschide o ancheta la Liceul “Nicolae Balcescu” din Oltenita, dupa ce mai multi elevi ai unității au fost filmați cu o camera ascunsa in timp ce povesteau cum au consumat stupefiante si alcool intr-o excursie organizata de scoala, la care a participat si diriginta.

Inspectoratul Scolar Judeţean  Călărași s-a autosesizat în acest caz in urma unor imagini apărute în presa, Inspectorul școlar general al județului Călărași, Silviana Sestacovschi, spunând ca faptele prezentate sunt “grave”.

Sestacovschi, spune ca a fost vorba despre o excursie la care au participat elevi din ultimul an de liceu, care sunt majori, dar dacă faptele prezentate sunt reale responsabilitatea aparține dirigintei.

“A fost vorba despre o excursie de studii si bineînțeles ca răspunderea este a profesorului diriginte care a însoțit grupul, pentru ca era într-un proiect aceasta excursie de studii. Școala face ancheta interna. Săptămâna viitoare vom merge la Oltenita, vom discuta cu toți cei care sunt implicați. Elevii sunt clasa a XII-a, sunt majori. O sa discutam cu ei, sa vedem dacă se confirma ceea ce s-a spus și bineînțeles ca vom lua masurile de rigoare”, a declarat Silviana Sestacovschi.

Potrivit acesteia, înainte de a pleca în excursie elevii au semnat ca au luat la cunoștință despre modul in care trebuie sa se comporte și despre regulile pe care trebuie sa le respecte.

“Exista un tabel cu semnăturile copiilor ca au fost prelucrați, știau cum trebuie sa se comporte, exista o semnătura a dirigintei care isi asuma misiunea de a-i supraveghea (…) Dacă se adeveresc toate cele spuse acolo, sunt lucruri destul de grave, in mod sigur nu va mai fi diriginta. După aceea o sa vedem. Nu pot sa ma pronunț pana nu vad despre ce e vorba, pana nu concluzionam”, a mai spus inspectorul general școlar al județului…….mai multe pe Ziare Com

Inspectoratul la un liceu după ce elevii au povestit ca s-au drogat si au băut intr-o excursie

Calarasi: Liceeni din Olteniţa  se drogau în timpul unei excursii

Inspectoratul Scandal la un liceu din Oltenița! Elevii au fumat marijuana într-o excursie

Scandal la un liceu din Oltenița! Elevii au fumat marijuana într-o excursie 

Inspectoratul Ancheta la un liceu dupa ce elevii au povestit ca s-au drogat si au baut intr-o excursie

Ancheta la un liceu după ce elevii au povestit ca s-au drogat si au băut într-o excursie 

Am reprodus articolul ca urmare a faptului că m-a speriat lipsa de discer-nământ a celor care au publicat fotografiile. Nu pot spune că nu am umblat prin lume.

Călătorind în Olanda, prietenii mei olandezi care m-au văzut privind intens la cineva care se droga, mi-au spus:   “Dacă faci ca ei să te duci la ei. Noi tratăm drogații ca pe niște paria. În grupul nostru nu au ce căuta astfel de oameni drogații. Este opțiunea lor.” Am spus această povestioară pentru că privind fotografiile, care ar fi trebuit să apară așa, în ziarele unde le-am găsit, erau foarte explicite, ca o lecție de cum trebuie să te droghezi.

De multe ori informațiile din presă fac mai mult rău decât bine. Față de aceste informații Inspectoratul trebuia să se autosesizeze .  Inspectoratul este devină, profesorii sunt de vină, dar climatul politic nu este de vină? Dar familiile nu sunt de vină?

 

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Un comentariu

  1. Pingback: Elevi din Olteniţa filmaţi povestind cum s-au droga. Din nou despre ei

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte