Vladimir Putin: În Ucraina a avut loc o acaparare armată a puterii

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Vladimir Putin. Foto: RIA Novosti

Vladimir Putin. Foto: RIA Novosti

Moscova nu examinează posibilitatea anexării Crimeii la Rusia și consideră că recentele evenimente de la Kiev nu sunt nimic altceva decât o lovitură de stat anticonstituțională care a adus Ucraina într-o stare de haos, a declarat președintele Vladimir Putin, în timpul unei întâlniri cu jurnaliștii.

Comentând evenimentele din luna februarie din Ucraina, Vladimir Putin le-a numit acaparare armată a puterii. Preşedintele rus s-a exprimat foarte concret cu privire la alegerile prezidenţiale şi parlamentare programate în Ucraina pentru data de 25 mai. Vladimir Putin a declarat că Moscova nu va recunoaşte rezultatele lor, dacă ele vor avea loc în condiţii de teroare. Mai mult, nici în prezent Kievul nu are dreptul să stabilească viitorul ţării în numele poporului. Calitatea autorităţilor noi este demonstrată şi de numirea noilor lideri ai regiunilor ţării, inclusiv oligarhi cu o reputaţie dubioasă.

Vladimir Putin a declarat că situaţia revoluţionară din Ucraina s-a format de-a lungul anilor din cauza nemulţumirii cetăţenilor faţă de putere, stratificării societăţii şi corupţiei colosale. El a relevat că are o atitudine înţelegătoare faţă de oamenii din Piaţa Independenţei, care până în prezent cer nu reparaţii „cosmetice” ale puterii, ci schimbări radicale. Însă, dorinţa unor schimbări nu înseamnă necesitatea de a le obţine cu ajutorul unor metode ilegale, anticonstituţionale.

În ceea ce priveşte introducerea trupelor rusești în Ucraina, Vladimir Putin a subliniat că în prezent nu există o asemenea necesitate, însă posibilitatea se menține. Se înțelege că în primul rând pentru protecţia populaţiei ruse din această țară, mai ales că la Kiev şi în alte regiuni, după cum s-a exprimat Putin, până în prezent „hoinăresc combatanții”, continuă dezmățul neo-naziștilor şi antisemiților.

De asemenea, Vladimir Putin a declarat că forțele auto-apărării din Crimeea, despre care în ultimele zile scriu mass-media mondiale, numindu-le forțe speciale rusești, nu au nicio legătură cu Forțele Armate ale Rusiei….

Citește mai departe pe Vocea Rusiei

Eu văd o chestiune logică în atitudinea occidentului și a SUA. Nici în Ucraina, ca de altfel cum nici în Iugoslavia, SUA și celelalte state europene nu au avut cetățeni americani sau de alte naționalități, organizați în grupuri etnice, pe care să îi apere. Motivele invocate și atunci şi acum sunt pur şi simplu fabricate de CIA și guvernul american, care de altfel a instrumentat şi revoltele din Ucraina. Probabil existau deja tensiuni, dar acestea urmau să se calmeze singure fără vărsare de sânge, cum de altfel a fost şi în România. Rusia are cetățeni Ucraineni de etnie rusă în Ucraina şi trebuie să le apere interesele. Jandarmii lumii(americanii) nu au avut curajul să declanșeze un război direct cu Rusia, așa că acționează jidănește, adică cu tehnici perverse, indirect lovind în interesele Rusie. Revenind la Iugoslavia vreau să menționez atât: cele mai multe victime colaterale, în rândul populației civile, au fost făcute de americani. Dezastrul ecologic prin bombardarea combinatelor petrochimice și de alta natura au urmări și în ziua de azi. Oare jandarmii lumii autointitulați așa nu au devenit cei mai mari criminali mondiali, putând fi acutizați de genocid?

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte