Razboi? De ce nu ne împlicam în procesul de pace?

2
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Razboi  NU © Foto: map-site.narod.ru

Razboi NU
© Foto: map-site.narod.ru

România în fața unui moment crucial, care apare o dată la 100 de ani

Război la granițele României. Rezultatele „medierii” troicii europene cu președintele Ianukovici s-au concretizat în aproape 100 de morți.

De aceea, Rusia refuză să discute pe tema viitorului Ucrainei, până la desemnarea altui mediator decât Polonia, dintre țările vecine Ucrainei. România fiind una din posibilele opțiuni.

De mai mult de o săptămână am tot făcut radiografii realiste ale situaţiei din Ucraina, punând accentul pe riscurile şi pe oportunitățile României, în contextul dat, constatând incapacitatea instituţiilor româneşti de a se mişca în vreun fel, ca urmare a promovării pe scară largă, pe alte criterii decât competența profesională.

Șansa nesperată a României, în cazul că ar fi agreată de Rusia în calitate de mediator, se traduce prin conectarea reglementării conflictului transnistrean, aflată până acum în responsabilitatea Comisiei de mediere şi soluţionare, la tematica generală a Ucrainei. Comisia respectivă a fost compusă până acum din Rusia, Ucraina şi OSCE, având ca observatori Uniunea Europeană şi Statele Unite. România, cedând atributele suveranităţii către NATO şi UE, a fost exclusă de pe lista de mediatori a conflictului, interesele ei fiind promovate teoretic în comisie de către SUA şi UE. Până în prezent, Ucraina a avut interese comune cu cele ale Rusiei și contrare celor ale României, în problema Transnistriei, întrucât Ucraina avea, şi de acum are vulnerabilități strategice și mai mari, legate de „balamaua” Tiraspol-Kiev (200 km), care joacă un rol cheie în ruleta rusească a menținerii integrității teritoriale a Ucrainei.

Sursa Vocea Rusiei

Cele de mai sus le găsiți pe site-ul citat. Mi se pare că soarta ne oferă o șansă. Păcat de cei care au murit. La ora actuală diplomația română mi se pare a fi la pământ. Cum facem?

Uitați cu ce se face tam-tam la noi :

Război la graniţele României: Criza din Crimeea se extinde şi asupra Transnistriei

Până la ora când scriu aceste rânduri nu am găsit sursa originala a informației. Ea provine de la Romania TV, care da ca sursă site-ul suceavanews.ro. Razboi la granițe am mai avut. A fost razboi în Iugoslavia. Ne-au îmbolnăvit americanii pentru multe generații de acum încolo. Razboi fără a fi nevoie de el. Razboi ca în Afganistan Irak şi oriunde aiurea. Din apărători ai gliei ne-am făcut cotropitori!
 Menționez ca până la acesta oră nu am găsit nici pe mediafax nici pe  agerpres, dar nici un comunicat din partea guvernului sau MAPN.
Ce sa fie, diversiune?

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

2 comentarii

  1. Pingback: Romania, strivita de iesirile de capital, sau ne ducem dracului!

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte