Ucraina o rupe de tot cu Rusia!

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Ucraina o rupe de tot cu Rusia!

Ucraina o rupe de tot cu Rusia!

Ucraina: Proiect de lege privind ruperea relațiilor diplomatice cu Rusia, înregistrat în Rada Supremă

Ucraina

Un proiect de legeprivind ruperea relațiilordiplomatice cu Federația Rusă și denunțarea tratatelor ucraineano-ruse a fost înregistrat luni la secretariatul Radei Supreme (parlamentul unicameral), la inițiativa deputatului Oleg Liașko, liderul Partidului Radical, informează ITAR-TASS.

Același proiect de lege conține o solicitare privind aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană și NATO, indică agenția de presă menționată.

Astfel, potrivit textului, președintelui interimar Oleksandr Turcinov i se cere să declare ‘pregătire de luptă completă pentru forțele armate, mobilizarea generală a rezerviștilor și crearea unităților de voluntari’. Documentul mai stipulează ca Ucraina să ceară guvernelor SUA și statelor membre NATO ‘acordarea de ajutor material și asistență tehnică sub forma de echipamente moderne militare și arme’; ‘ruperea relațiilor diplomatice cu Rusia’ și instituirea regimului de vize pentru ruși.

Autorul proiectului mai propune denunțarea Tratatului de bază dintre Ucraina și Federația Rusă și a tuturor acordurilor privind staționarea Flotei Rusiei în Crimeea.

De asemenea, acesta propune stabilirea taxei de tranzit pentru gazele rusești pe teritoriul Ucrainei în valoare de 500 de dolari la mia metri cubi, iar în cazul unui refuz din partea Federației Ruse de a plăti această sumă, suspendarea imediată a tranzitului de gaze. Se propune suspendarea difuzării canalelor de televiziune și de radio ruseș……cum spune Agerpres

În continuare :«Oleg Liașko, cunoscut pentru atitudinea sa radicală, propune ca acei cetățeni ucraineni care participă la ‘manifestații separatiste’ să fie declarați ‘complici ai ocupantului’ și să fie privați de cetățenia ucraineană și urmăriți penal pentru trădare de stat. Mai mult, el propune instituirea pedepsei cu moartea pentru ‘dezertori’, ‘sabotori, hoți, criminali și spioni’.»

Aceste cereri mi se par aproape identice cu ce s-a cerut la noi în decembrie 1989. Şi uite unde am ajuns! Muritori de foame în propria ţară, supuși unor forțe ce nu mai respectă sentimentele naționale, cu o industrie “fără“, agricultura în mâinile unor mafioți care după acapararea totală a terenurilor vor dori să ne ducă la abatoare speciale, mai rău decât naziștii.

Sunt îngrijorat de situația din Ucraina pentru că  încă un război la granițele României, susținut de cei care au îmbolnăvit un continent cu bombele lor-americanii- ar distruge complet echilibrul fragil al zonei. Eu i-aş întreba pe actualii lideri ai Ucrainei câți dolari au primit de la CIA, cum l-aş întreba pe domnii Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, cât au primit ei la vremea lor. Cum Ţările Române au fost un scut împotriva expansiunii otomane spre vestul continentului, tot aşa şi Ucraina ar trebui să fie un scut împotriva expansiunii americane spre Rusia, un scut împotriva războiului.

Oleg Liașko doreşte : stabilirea unei “taxe de tranzit pentru gazele rusești pe teritoriul Ucrainei în valoare de 500 de dolari la mia metri cubi, iar în cazul unui refuz din partea Federației Ruse de a plăti această sumă, suspendarea imediată a tranzitului de gaze”. El nu se gândește că există două variante în acest caz. a) creșterea enormă a prețului în Europa, lucru de care sunt sigur că UE nu se va bucura; b) lipsa de gaze în UE în cazul suspendării imediate a tranzitului de gaze, ar naște nemulțumiri ale acestor state, retragerea sprijinului față de Ucraina.

“Ucraina să ceară guvernelor SUA și statelor membre NATO ,acordarea de ajutor material și asistență tehnică sub forma de echipamente moderne militare și arme’; ‘ruperea relațiilor diplomatice cu Rusia’ și instituirea regimului de vize pentru ruși. ” Acest lucru înseamnă declanșarea celui de-al treilea război mondial.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte