Nana! Judecătoria Olteniţa ar putea-o lăsa pe Ioana Băsescu fără pământ

2
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Nana

Nana, jud Călăraşi

Nana. Judecătoria Olteniţa ar putea-o lăsa pe Ioana Băsescu fără pământ

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) va cere în instanţă anularea retrocedărilor de terenuri din comuna Nana, judeţul Călăraşi, printre care şi 60-70 de hectare ce aparţin Ioanei Băsescu în prezent. Cererea de anulare a retrocedărilor va fi depusă în cursul zilei de vineri la Judecătoria Olteniţa, informează Agerpres, care citează surse guvernamentale.

Reamintim că, în cadrul unui interviu acordat pe 8 aprilie postului Antena 3, premierul Victor Ponta a ţinut să aducă la cunoştinţa telespectatorilor că, în Călăraşi, judeţ în care faţa preşedintelui, Ioana Băsescu şi-a cumpărat 300 de hectare de teren, au avut loc o mulţime de ilegalităţi, “al căror beneficiar final este Traian Băsescu”. Concluziile premierului se bazau pe un raport al Corpului său de control, care făcut verificări la Primăria Comunei Nana, care au avut ca obiect respectarea prevederilor legale în legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate asupra unor terenuri situate în extravilanul comunei Nana.

Conform raportului, terenurile în cauză au aparţinut, începând cu anul 1945, Întreprinderii Agricole de Stat Buciumeni, în 1999 fiind preluate de Agenţia Domeniilor Statului (ADS). Ulterior, terenul agricol a fost concesionat, în schimbul unei redevenţe, societăţii Agromixt Buciumeni SA, până în 2004, când contractul a fost reziliat.

În anii următori, ADS a cedat Comisiei locale de fond funciar Nana o suprafaţă agricolă de 985,8912 ha, pentru reconstituirea dreptului de proprietate a persoanelor îndreptăţite. Potrivit însă raportului Corpului de Control al premierului, nu au fost respectate prevederile legale în ceea ce priveşte organizarea şi funcţionarea Comisiei locale de fond funciar, o parte din membrii Comisiei participând la luarea deciziilor fără să fi fost numiţi ca membri prin ordin al prefectului, aşa cum prevedeau dispoziţiile legale. Modificarea în acte a comisiei s-a făcut abia după demararea acţiunii de control.

Mai mult, în perioada 1997-2005, Comisia de fond funciar a soluţionat defectuos cele 957 de cereri pentru reconstituirea dreptului de proprietate înregistrate de Primăria Comunei Nana…

Sursa stiri.yahoo.com

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

2 comentarii

  1. Si cine conducea Romania intre 1997- 2005 , cine a girat ilegalitatile ? Daca are OUĂ cu adevarat si nu doar pe masa de Paste ar verifica modul in care terenurile de pe malul lacului Snagov au fost date pentru puzderia de smecheri care si-au dezvoltat palate !

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.