Sportul şi sănătatea, fericirea copiilor

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Sportul şi sănătatea, fericirea copiilor Sportul cu Salopeta pentru fitness Pineapple Barbarela

Salopeta pentru fitness Pineapple Barbarela

Sportul şi sănătatea. După cum  se prezintă singuri Bayo.ro este o companie tânăra, creată din pasiune pentru mișcare si arta. Mi-aduc aminte de copilăria mea când nu aveam altceva de făcut decât „bătutul mingii” şi alte câteva jocuri ce astăzi sunt uitate de copii.

La scoală făceam un soi de atletism și mai jucam uneori handbal în timpul orelor de spor. Echipamentul era unul simplu, compus dintr-un șort negru și un maiou sau tricou. Nu am fost un mare sportiv dar sigur acele ore de sport, doua pe săptămână mi-au întărit sănătatea, m-au disciplinat într-o anume măsură. Exercițiul fizic te face mai vigilent, mai atent cu cei din jur. Acesta a fost rolul care l-a jucat sportul în viața mea.

Sportul şi sănătatea

Astăzi au apărut alte provocări. Săli de sport unde tinerii pot beneficia de serviciile unor profesori calificați. Spre deosebire de alte vremuri astăzi există haine de sport pentru toate dorințele şi gusturile.

Un alt aspect al efectului pe care îl are sportul asupra sănătății copiilor este și sănătatea mamelor. Dacă o mamă este sănătoasă va naște un copil sănătos.

În sălile de sport pe lângă fitness sau alte sporturi se practică și exerciții care sa întărească și sa ajute tinerele ce vor deveni mame, la naștere.  Dar sportul făcut în mod organizat are un efect pozitiv și asupra comportamentului mamelor si copiilor. Se induce o disciplină si o organizare mai bună a vieții și a activității sociale a fiecăruia.

În ziua de azi faptul că sportul este practicat în scoli în mod „facultativ” dăunează ideii de mișcare. Sportul a devenit un fel de moft și este practicat doar de pasionați. Voi alătura un mic film făcut de mine în Parcul Plumbuita din capitală, cu niște chinezoaice care la vârste diferite practicau sportul în aer liber.

În contrast cu acestea, altele aparținând unei culturi diferite stăteau şi se certau, pe limba lor. Clipul este de calitate slabă pentru ca am folosit un telefon mobil, neavând camera la mine, lucru pentru care vă cer scuze.

Probabil că poporul chinez este mai disciplinat decât celelalte etnii, din considerente diferite, dar în primul rând din cauza spațiului geografic în care s-a dezvoltat.

Revenind la femeile şi copii noștri vreau să spun că site-ul Bayo.ro este interesant. Dacă aș fi femeie aş cumpăra pentru mine un trening fitness Duo , ca să alerg în parc alături de fata mea  pentru care aş lua Salopeta pentru fitness Pineapple Barbarela. Cum nu sunt decât un soț si un tată am decis sa cumpăr aceste lucruri pentru ele.

Am făcut si o afacere profitabilă cu voucher-ul de 50 lei pe care comparatorii îl primesc la fiecare comanda de peste 250 lei, dar şi cu reducerea de reducerea de 10% la prima comanda (am folosit codul “Promo101”) Pe lângă toate acestea produsele au fost livrate gratuit, fiind o sumă mai mare de 250 lei.

Am văzut femei frumoase şi la 70 de ani, dar lipsa activităţii sportive de întreţinere, din tinereţe, le-au făcut fragile, iar frumuseţea lor părea una artificială.

Mişcarea fizică, sportul de masă, întăreşte trupul dar si sufletul care rămâne tânăr.

Sunt multe femei care lucrează în zone ale producţiei şi ale comerţului care adoptă poziţia greşită că: „Fac sport toată ziua la serviciu”. O idee pe cat se poate de greșită. O activitate sportivă minimă în week-end nu oboseşte ci mai bine întăreşte trupul dar da si o doză de optimism.

Sunt mulţi părinţi care nu încearcă să ferească odraslele lor de la activităţi sportive, îndemnându-i la sedentarism : „să înveţe întâi şi apoi la sport.”. Astfel de copii devin obezii, cardiacii bolnavii  de mâine, iar performanţele lor la învăţătură sunt puse sub semnul întrebării.

O recomandare de final : Faceți mişcare, faceţi sport cu haine de sport cumpărate de la Bayo.ro. Minte sănătoasă în corp sănătos.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.