Rata somajului doar atat!!!!???????

1
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Rata somajului, electorat majoritar

Rata somajului, electorat majoritar

Rata somajului doar atat!!!!???????

Romania a ajuns la 724.000 de someri

Rata somajului inregistrata in luna martie, de 7,2 la suta, a fost la acelasi nivel atat cu cea din luna februarie, cat si cu cea din aceeasi perioada a anului trecut, fiind inregistrati 724.000 de someri, informeaza, luni, Institutul National de Statistica.

Numarul somerilor in varsta de 15-74 de ani a fost in martie de 724.000, in crestere atat fata de luna februarie (721.000 de persoane), cat si fata de aceeasi luna din anul precedent (718.000 de persoane).

“In luna martie 2014, rata somajului in forma ajustata sezonier a fost estimata la 7,2%, aflandu-se la egalitate atat fata de cea inregistrata in luna anterioara, cat si fata de nivelul inregistrat in luna martie 2013”, se arata intr-un comunicat de presa al Institutului National de Statistica. surs Wall Street,ro

Rata somajului este mare pentru că personalul angajat din economie este puţin. Rata șomajului se referă doar la cei aflați în evidențele  INS, dar cei care au ieșit în afara sistemului după expirarea perioadei de acordare a asistenței de către  stat, se ridică la aproape 3 000 000 persoane. Aceștia sunt o masă uşor manevrabilă atât în campanii electorale dar şi o sursă de muncă ieftină pentru cei ce folosesc munca la negru.
Rata somajului a fost dintotdeauna o sursă de inspiraţie pentru minciunile guvernanților. Acum este la fel. Aceste peroane vulnerabile, din afara sistemului de evidență a statului,  sunt cei care hotărăsc de obicei soarta ţării prin faptul că sunt uşor influențabili la mita electorală. Ei si o parte din pensionari! Pentru a contrabalansa aceste tendințe tinerii, intelectualii, ar trebui să fie mai activi la vot, să îşi exercite dreptul şi obligația cetățenească de a vota. Dacă nu, sunt sigur că peste 20 de ani românia va avea unu, unu şi jumătate de pensionari şi peste 3000000 în afara sistemului, probabil asistați sociali. Printr-un vot inteligent putem să influențăm în bine soarta copiilor noştri, dar şi ei înşişi pe a lor.
Rata somajului minciună instituționalizată din 1989 până astăzi.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Un comentariu

  1. Pingback: Manevre electorale | Blog Popa Țeapă

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte