Vin alegerile! Europarlamentarele 2014!

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Vin alegerile . Treziti-vă copii!

Vin alegerile! Treziti-vă copii!

Vin alegerile!

Campania electorală a început de câteva zile.  Opțiunile mele politice nu vreau să le mai explic, dar vreau sa spun ceea ce înseamnă votul pentru mine.

 Votul universal sau sufragiul universal este unul din principiile de bază ale democrației. Pentru afirmarea acestuia au murit oameni, au avut de suferit nații.

 Nu spun că în România este bun, sau nu, dacă ar trebui reintrodus  votul cenzitar, dacă..

 Treziti-vă! Vin alegerile, copii! Sistemul de votare din România permite  majorității votanților să conducă, în ciuda faptului că poate ei sunt minoritari în comparație cu populația cu drept de vot.  Să ne amintim entuziasmul votanților din 1990 și mai apoi, să îl punem în balanță cu absenteismul de frondă sau ca urmare a  deznădejdii celor de azi. Am întâlnit persoane care au spus că vor merge la vot, dar vor încerca prin mai multe stampile sa anuleze votul. “Rațiunea lor este una simplă: E votul meu și nu vreau sa se folosească alții de el.” Este un raționament al omului păcălit de actuala democrație, dar care înțelege că prezenta lui la urne micșorează posibilitatea fraudei electorale.

Îmbătrânirea populației româniei, de fapt cea mai activă parte a votanților acestei tari (şi eu fac parte din această categorie), ca şi absența tinerilor de la urne face să nu avem parte de o schimbare în nou, în bine ci de un conservatorism închistat în limite de vârstă, dar şi limite intelectuale.

 Scriu aceste rânduri nu pentru a face o diagramă a societăţii româneşi contemporane ci pentru a arăta că trebuie să ieșim la vot. Nu are importanță pe cine votăm. Important de data aceasta este sa fim cat mai multi. Alesii nostri vor înțelege ca nu vor putea manevra o masa mare de oameni. Acum bazinul electoral național se compune din maghiari şi pensionari. Haideţi la vot tineri apatici!

Vin alegerile! Europarlamentarele 2014!

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte