Regiunile Donețk și Lugansk merg mai departe

1
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

În ciuda îndemnului adresat de Vladimir Putin, locuitorilor din regiunile Donețk și Lugansk, duminică a avut loc referendumul aspra statului acestor regiuni. Iată ce spune vocea Rusiei despre acest eveniment:

 

Regiunile Doneţk şi Lugansk la vot. foto Rg.Ru

Regiunile Doneţk şi Lugansk la vot. foto Rg.Ru

Locuitorii din sud-estul Ucrainei au ales independența față de Ucraina

Populația din regiunile Donețk și Lugansk a fost chemată să voteze duminică în cadrul unui referendum privind statutul viitor al regiunilor.

Conform datelor preliminare, rata de participare la vot în regiunea Donețk a fost de aproximativ 75%. Aproape 90% dintre votanți s-au pronunțat pentru independența Republicii Populare Donețk, a anunțat Roman Leaghin, președintele Comisiei Electorale Centrale a republicii autoproclamate.

În regiunea Lugansk, potrivit lui Aleksandr Malâhin, președintele Comisiei Electorale Centrale pentru organizarea referendumului,  prezența la vot a fost de 81%.

Referndumul s-a desfășurat pe fondul amplei operațiuni militare lansate de către autoritățile de la Kiev, în cadrul căreia au fost folosite vehicule blindate și tehnică de artilerie. Se relatează că mai mulți oameni au murit. sursa Vocea Rusiei

Acest referendum desfășurat în regiunile amintite poate vine sa arate dezamăgirea ru8şilor de acolo, exprimată conform the guardian de Natalia Medvedenko, 58 ani, locuitor al regiunii.

“So Russia has abandoned us as well. Well we will just have to fight the fascists on our own. But I still don’t quite believe it.” (Deci Rusia ne-a abandonat si ea. Ei bine, va trebui sa luptam singuri cu fasciștii. Dar încă nu cred de tot). Natalia Medvedenko, 58 ani.

Regiunile Donețk și Lugansk merg mai departe

Kremlinul execută o retragere tactică în privință  referendumului regional. După zile de tensiune în creștere, care au lăsat în urmă  zeci de morți și temerile legate de un război civil în Ucraina președintele Rusiei, Vladimir Putin, spune referendumul organizat de separatiști pro-Rusia în unele părți din estul Ucrainei, duminica trebuie amânat. În cazul în care referendumul merge înainte, acesta va oferi un argument pentru alipirea la  Rusia cum sa întâmplat în Crimeea, în luna martie, spune același ziar. 

Regiunile Donețk și Lugansk merg mai departe

[slideshow id=63]

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Un comentariu

  1. Pingback: Regiunile Donețk și Lugansk merg spre Rusia | Blog Popa Țeapă

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte