Kolok! Magazin fashion pe net

1
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Kolok

Kolok

Cine sunt cei de la Kolok?

Este un magazin online care comercializează bijuterii de la 0,17 lei pe bucată până la aproape 2000 lei pe bucată. cele de 0,17 sunt mărgele individuale din carneol rondele de 5 mm, care într-un șirag de 100 de bucăți pot ajunge la 17 lei. Acestea fac parte din categoria margele din pietre semipretioase. Simple şi de bun gust, erau prezente şi în toaletele bunicilor noastre.

Aş fi dorit să pot cumpăra o bijuterie pentru mine. Am dăruit destule, dar pagina dedicată bărbaților este goală. Atunci am zis de ce să nu dăruiesc ceva. mai ales ca se apropie ziua mea de naștere! dăruind, prin bucuria ce o fac celei ce primește cadoul îmi fac mie însumi o bucurie.

Kolok! Magazin fashion pe net

Ceea ce am găsit pare să se încadreze în standardele mele de frumos: un inel Preciada din argint în formă de inimă cu ametist, 7.  Simplu, elegant ca și sufletul ei.  Dacă vă place îl găsiți la pagina de bijuterii din argint si pietre semipretioase a site-ului.

Aşa cum se procedează de ceva vreme, bijuteriile de argint sunt placate cu rodiu pentru a preîntâmpina efecte nedorite asupra pielii la persoanele alergice.

Problema mea începe atunci când este vorba de Rhodiu. Rhodiul este un metal nobil, mai valoros decât aurul care poate fi găsit în diferite minerale, dar poate fi extras şi din reziduurile centralelor atomice, cam 400 gr la tona de reziduu.

Rodiul se găsește în minereurile de platină, în amestec cu platina, paladiu, argint sau aur. Rodiul poate fi de asemenea extras din combustibil nuclear consumat, o tonă conținând cca. 400 g de rodiu. v  Rodiu

Nici un fabricant de bijuterii de argint, rodiate nu menționează  sursa rodiului folosit. Sunt tot felul de certificate de calitate, etc., dar radioactivitatea nu este menționată. sunt sigur de faptul că nu este radioactiv acest rodiu, dar cârcotaşi ca mine pot spune, sau pot evita cumpărarea acestor bijuterii pe acest motiv : Nu este specificată radioactivitatea!

 Eu am cumpărat bijuteria şi cea care l-a primit mi-a pus această întrebare. De fapt avea acces la un contor Geiger. Mi-a spus, glumind, după ce a măsurat radioactivitatea ca vom trăi până la adânci bătrâneți, fără grija iradierii de la acest inel.

Kolok, precum toate magazinele de profil sunt preocupate de aspectul atrăgător al bijuteriilor, calitatea din punct de vedere estetic dar şi a caracteristicilor mecanice dar nu a fost pusă în faţa acestei întrebări.

Eu o pun tuturor producătorilor de bijuterii rodiate: Ce fel de rodiu folosiţi?

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Un comentariu

  1. Pingback: Concursuri Blogawards | Blog Popa Țeapă

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte