Ziua-Z şi Putin! 2014, Normandia

1
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Ziua-Z la 70 de ani! Mr Putin spoke with Ukraine's President-elect Petro Poroshenko in an eagerly anticipated exchange at the sidelines of the ceremonies

Ziua-Z la 70 de ani!

Aniversare Ziua-Z: Putin apare izolat faţă de liderii occidentali reuniţi în Normandia

Fotografiile apărute la comemorarea   a 70-a ani de la  debarcarea aliaţilor în Franţa, aşa zisa Ziua-Z , îl prezintă pe Putin aparent  izolat. Vladimir Putin poate fi văzut în picioare, la o anumită distanţă de liderii occidentali, la ceremoniile din Normandia.

Imaginea  a surprins pe preşedintele SUA, Barack Obama, președintele francez Francois Hollande și cancelarul german Angela Merkelîn jurul  Reginei Marii Britanii, în timp președintele Putin se află la distanță.

Pe fundalul de o imagini, domnul Hollande poate fi văzut discutând  cu doamna Merkel, în timp ce Obama o ajută pe Regină să coboare scările. Putin,prin comparație, pare să fi fost lăsat  la o parte.

Întâmplarea a avut loc la o zi după ce președintele rus a fost exclus de la o întâlnire între liderii celor mai bogate șapte țări, G7, care până la excluderea Rusiei a fost numit G8.

În ultimele săptămâni, oficialii ucraineni au anunțat că mai mult de 200 de persoane au murit în luptele dintre trupele guvernamentale și rebeli ucraineni pro-ruşi.

Vladimir Putin a avut o scurtă convorbire cu domnul Obama conversație informală, în timpul în care  liderii au servit masa de prânz. Aceasta a fost prima lor întâlnire fațăîn-față de când a început criza ucraineană.

Dl Putin, a vorbit şi cu omologul său ucrainean, presedintele ales Petro Poroșenko, în prima lor întâlnire așteptată cu nerăbdare. Ei au discutat despre modul în care se pare că Rusia ar putea recunoaște alegerile din Ucraina, și o posibilă încetare a focului. Conversație se  spune că a  durat doar câteva minute.

Într-o declarație, Kremlinul a declarat domnul Putin și dl Poroșenko au cerut să înceteze cât mai rapid, vărsarea din sânge în Ucraina. Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov a spus că  domni Putin și Poroșenko au exprimat dorinţa pentru un cât mai rapidă încetare a vărsării de sânge din sud-estul Ucraina și a luptelor de către ambele părți: forțele armate ucrainene și susținători ai federalizării  Ucrainei.”

Miliardarul domn Poroșenko, magnatul dulciurilor, care urmează să fie investit în funcția de președinte al Ucrainei sâmbătă, a promis un plan cuprinzător pentru a pune capăt ostilităților în est, de îndată ce el va ajunge să ocupe oficial funcția de președinte.

Sursa : Indepent

Vizionaţi clipul aici . Ziua-Z la 70 de ani după! 2014

Ziua-Z va veni iar?

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Un comentariu

  1. Pingback: Normandia, 2014 Ziua-Z, putin, etc | Blog Popa Țeapă

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.