Floraria Mobila te ajuta

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Floraria mobila, magazinul tau de flori din Bucureşti

Floraria mobila, magazinul tau de flori din Bucureşti

Se pare că tradiţia dăruirii de flori nu are de-a face doar cu romantismul. Cu cât o floare este mai populară, cu atât îi sunt asociate mai multe superstiţii şi înţelesuri. Trandafirul este cel mai încărcat de semnificaţii, aflându-se printre cele mai vechi flori cultivate de om, acest lucru întâmplându-se încă acum 5.000 de ani în grădinile imperiale din Asia. Oamenii de ştiinţă au descoperit „urme” pe baza cărora au presupus că trandafirul sălbatic datează de 35 de milioane de ani! Popoarele antice explicau frumuseţea acestei flori prin originea sa divină. Grecii povestesc cum, într-o zi, zeiţa Chloris a găsit din întâmplare o frumoasă nimfă moartă şi a transformat-o într-o floare. Afrodita i-a dăruit frumuseţe. Cele trei graţii i-au oferit farmec şi voioşie. Dionysos i-a dat în dar nectarul său parfumat, în timp ce Zephyrus, vântul de Vest, a alungat norii de pe cer, astfel încât Apollo să scalde floarea în lumină. La sfârşit, floarea i-a fost dăruită lui Eros, protectorul iubirii, roza fiind aleasă „Regina florilor”. Romanii aveau o variantă proprie despre originea trandafirului. Legenda o are în centru pe frumoasa Rodanthe – o femeie asaltată de foarte mulţi peţitori. Rodanthe nu era interesată de nici unul, dar tinerii erau atât de îndrăgostiţi de ea, încât au ajuns să o asalteze, dărâmându-i chiar şi poarta casei. Această întâmplare a mâniat-o pe zeiţa Diana, care a transformat-o pe femeie în floare, iar pe pretendenţi – în spini, pentru a le da o lecţie. Trandafirul este cel mai cunoscut simbol al frumuseţii şi al iubirii. Nu doar trandafirii roşii înseamnă „Te iubesc”, diferitele culori şi tipuri de trandafiri pot nuanţa acest mesaj. Roşu şi alb împreună înseamnă unitate, cel roz semnifică graţie şi fragilitate, iar cel galben simbolizează bucuria.

Un singur trandafir sugerează perfecţiune. Unele flori au aceeaşi semnificaţie ca şi trandafirul: crizantemele, lalelele şi garoafele roşii transmit acelaşi mesaj. Nu toate simbolizează însă iubire. Margareta va aduce un omagiu frumuseţii persoanei care o primeşte, în timp ce eleganta cală omagiază frumuseţea ieşită din comun. Nu puteţi trimite o creangă de liliac decât o dată, pentru că această floare simbolizează prima iubire. Violetele simbolizează afecţiune, iar petunia – mânie şi resentimente. Cactusul dă impresia de intimidare, deşi trimite un mesaj de căldură sufletească. Busuiocul, paradoxal, transmite cel mai dur mesaj: ura.

Sursa www.picus.ro

Floraria Mobila te ajuta

Am preluat această istorisire pentru a demonstra că acest obicei de a dărui flori este de când lumea. Simbolistica florilor este una pur intuitivă, dar astăzi cei care vând flori și care acordă atenție și respect clienților, acordă o tot mai mare atenție acestui aspect. Florăria Mobila, se încadrează în aceste cerințe fiind un magazin online ce acordă o atenție deosebită clienților.  Fie că vrei un Buchete de mireasa, sau diferite Buchete de flori pentru iubită, soție sau oricine altcineva, acestea le găsești aici, la Floraria Mobila .

 Floraria Mobila este un prieten de nădejde! Floraria Mobila te scapă din necazuri! Floraria mobila, magazinul tau de flori

Comments

comments

Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.