Bruxelles înapoi de la război

1
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Bruxelles şi gazele ruseşti Foto: south-stream.info

Bruxelles şi gazele ruseşti Foto: south-stream.info

Bruxelles. După norii “grenadelor fumigene” lansate de Washington, pe scena europeană în privința situației din Ucraina, oficiali europeni încep să se liniștească și să pună o barieră între declarațiile belicoase ale sioniștilor americani și interesele continentului pe care aceștia vor sa exporte conflicte armate.

Iata ce am gasit pe site-ul Vocea Rusiei în acest sens:

Comisarul European pentru Energiei, Gunther Oettinger consideră că energia nu este cel mai bun motiv pentru instituirea unor sancțiuni ale UE împotriva Rusiei și Bruxelles -ul ascultând opinia Washingtonului va lua propriile decizii.

El a făcut această declarație în timpul întâlnirii cu jurnaliștii de la Asociația presei internaționale de la Bruxelles.

Gunther Oettinger a subliniat că gazul rusesc este cumpărat de UE și nu de SUA.

El a asigurat că gazul și petrolul se află la capătul listei unor posibile sancțiuni și probabil nu se vor număra printre cele apropiate.

Posibilitatea introducerii „celei de-a treia etape” a sancțiunilor împotriva Rusiei în legătură cu criza ucraineană, care afectează anumite sectoare ale economiei, va fi examinată la summit-ul UE de la Bruxelles pe 27 iunie.

Bruxelles înapoi de la război

Tot Vocea Rusiei publică o analiză mai mult decât pertinentă și bine gândita a ziaristului Serghei Duzi

În pofida dorinței de a reduce dependența de gazele rusești, Bruxelles-ul începe să înțeleagă faptul că din cauza confruntării va avea de suferit în primul rând Europa.

Potrivit Comisarului European pentru Energie, Gunther Oettinger, energia nu este cel mai bun obiect pentru sancțiunile UE împotriva Rusiei. În afară de asta, el a subliniat că Bruxellesul, ascultând opinia Washingtonului, va adopta propriile decizii. După cum s-a exprimat Oettinger, „gazul rusesc este cumpărat de UE și nu de SUA”. Această declarație a fost făcută cu mai puțin de o săptămână înainte de summit-ul UE, unde între altele va fi examinată posibilitatea introducerii așa-numitului „al treilea pachet” de sancțiuni împotriva Rusiei în legătură cu criza ucraineană.

Între timp, Gazprom a demonstrat încă o dată disponibilitatea de a găsi o soluție de compromis. Compania a declarat că intenționează să crească livrările de gaz în depozitele subterane pentru îndeplinirea obligațiilor sale privind livrarea gazului în Europa în perioada de iarnă, a declarat șeful Gazprom, Aleksei Miller. Potrivit lui, dacă în depozitele subterane de gaz din Ucraina spre iarnă nu vor exista 18 miliarde de metri cubi de gaz, atunci capacitățile Nord Stream și ale conductei de gaz Yamal-Europa (ca o alternativă la coridorul de tranzit ucrainean) nu vor fi de ajuns pentru asigurarea consumatorilor europeni. Șeful Gazprom este convins că gazoductul South Stream va soluționa problema riscurilor de tranzit via teritoriul Ucrainei.

Despre necesitatea finalizării proiectului South Stream a declarat pe neașteptate și Comisarul European pentru Energie, Gunther Oettinger. Se pace că gerurile de la iarnă îi obligă pe politicienii occidentali să-și schimbe opinia, consideră politologul Boris Șemeliov.
Sursa Vocea Rusiei :

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Un comentariu

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.