Anders Fogh Rasmussen îi considera pe europenii proşti

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Anders Fogh Rasmussen

Anders Fogh Rasmussen

Vă prezint o parte a articolului din www.theguardian.com, referitor la afirmațiile făcute de Anders Fogh Rasmussen. Restul îl puteți găsi în articolul original: Russia ‘secretly working with environmentalists to oppose fracking’

Anders Fogh Rasmussen îi considera pe europenii proşti

Anders Fogh Rasmussen, secretarul general al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), și fostul premier al Danemarcei, a declarat la Londra, joi, că guvernul lui Vladimir Putin este în spatele tentativelor de discreditare a exploatării gazelor de șist

Rasmussen a declarat: “M-am întâlnit aliați care au raportat că Rusia, a iniţiat operațiuni lor de informare și dezinformare sofisticate, implicând activ  așa-numitele organizații non-guvernamentale – organizațiile de mediu în lupta împotriva exploatării gazelor de șist – pentru a menține dependența europeană de gazul rusesc importat . “

El a refuzat să dea detalii cu privire la aceste operațiuni, spunând: “. Aceasta este interpretarea mea”

Fracturarea este un proces care implică spargerea rocilor de șist , cu un amestec de de apă, nisip și produse chimice, injectate  cu înaltă presiune  pentru a elibera mici bule de gaze naturale, prinse în interiorul acestora. Aceste intenții au generat protestele din Marea Britanie și în alte părți ale Europei.

Exploatarea acestora a fost asociată cu scurgerile de metan și poluarea surselor de apă din SUA, iar militanți verzi se tem că aceasta va conduce la o creștere a utilizării combustibililor fosili, la accelerarea încălzirii globale.

Rasmussen s-a exprimat clar, susținând că ar trebui să fie utilizată fracturarea, pentru a spori securitatea energetică a Europei, fiind o nouă sursă de gaz si petrol.

Biroul de presă al NATO a declarat ca remarcile sunt opiniile personale ale lui Anders Fogh Rasmussen………

…..”Ideea că suntem marionete ale lui Putin este atât de absurdă încât va trebui să  întrebăm ce se fumează pe la Cartierul General al NATO”, a declarat Greenpeace, care are o serie de neînţelegeri cu guvernul rus, de când acesta a arestat mai mulţi dintre activiștii săi la o acțiune de protest în Arctica, anul trecut.

Opiniile exprimate de o persoană neavizată din punct de vedere tehnic faţă de tehnologia exploatării acestor gaze, îl face pe Anders Fogh Rasmussen sa pară o simplă portavoce a intereselor americane. Aceștia doresc cu toată ardoarea ca Europa să obțină independență energetică față de Rusia, fără să ia în considerare efectele catastrofale ce vor avea loc în viitor. Se pare că Anders Fogh Rasmussen este un tip de talia lui Dick Cheney, aşa cum apare în articolul lui Eric Margolis,  “Este Irakul al doile Vietnam pentru SUA?”. Prin afirmațiile şi acțiunile sale, Anders Fogh Rasmussen sprijină tendința expansionista a americanilor ce vor sa construiască Imperiul Planetar sub conducerea lor. Aceste tendințe duc la distrugeri irecuperabile ale vieții pe pământ.

 

Comments

comments

Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.