Mircea Basescu în atenţia lumii

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Mircea Basescu ,pupături cu urmări

Mircea Basescu ,pupături cu urmări

Articolul de mai jos a apărut pe site-ul agenției de presă chineze Xinhua  alături de alte articole pe aceeași temă (Romanian president’s brother arrested for alleged corruption).

Mircea Basescu Fratele președintelui român a ajunge în arest preventiv de 30 de zile pentru presupuse acte de  corupție

BUCURESTI, 20 iunie (Xinhua) – Tribunalul București a decis, vineri,  arestarea preventivă a lui de 30 de zile pentru Mircea Basescu, fratele președintelui în exercițiu al României, Traian Băsescu.

Mircea Basescu a fost arestat joi pentru 24 de ore, fiind acuzat de comiterea infracțiunii de trafic de influență.

Potrivit avocatului lui acestuia, mandatul a fost executat și Mircea Basescu a făcut apel la decizia instanței de judecată.

Mircea Basescu sa folosit de statutul său ca  membru al familiei președintelui, dând impresia că el ar putea interveni la magistrații care s-au ocupat de cazul în care Sandu Anghel (Bercea Mondialu) a fost judecat pentru tentativă de omor, în scopul de a obține o hotărâre favorabilă, care consta fie dintr-o mai pedeapsă mai ușoară, fie   chiar eliberarea inculpatului, a arătat un raport publicat vineri al Direcției Naţionale Anticorupție (DNA).

Raportul arată,  că la începutul anului 2011, după ce Sandu Anghel a fost  arestat preventiv, fiul său, Florin Anghel a trimis prin  intermediul lui  Marian Căpățâna 250.000 de euro (340 mii dolari), la cererea acestuia din urmă,  în schimbul promisiunii că banii vor fi  înmânați lui Mircea Basescu, pentru influența decizia justiției în favoarea lui  Sandu Anghel.

Mai târziu, pentru că Sandu Anghel nu a fost eliberat, Florin Anghel a mai dat încă 350.000 de euro  intermediarului în același scop.

Din totalul de 600.000 de euro emise de Florin Anghel, Mircea Basescu a primit suma de 250.000 de euro,
Editor: Mu Xuequan

Mircea Băsescu singurul vinovat?

Referitor la aceste informații, dar și la faptul că deși ele existau(informațiile) din 2011, justiția s-a pus în mișcare acum, aproape de sfârșitul mandatului prezidențial, dar și apropierea si obedienţa dovedită a lui Victor Ponta faţă de America imperialistă mă fac să îmi pun niște întrebări legitime:

  1. România este o colonie americană?
  2. Ponta va avea aceeași soartă ca Băsescu atunci când nu va mai fi în gratiile Washington-ului.
  3. Ce se va întâmpla cu România în viitorul apropiat?

Am şi alte întrebări care vor face subiectul unui alt articol.

 

Comments

comments

Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.