Defrisari masive! De ce se agita olteniţeni?

1
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Defrisari masive

Defrisari masive

Defrisari masive!

Noua campanie de demolare a gardurilor verzi împrejmuitoare, din jurul blocurilor, a generat un val mare de nemulțumire.

Motivul principal al acesteia este atitudinea sfidătoare a celor de la primărie, de la cel mai mare până la ultimul angajat, dar mai ales lipsa de dialog cu cetățenii. Este o acțiune ce ar trebui desfășurată în prealabil conform legii 215 unde se spune clar:

Art. 43. -(2) Problemele privind bugetul local, administrarea domeniului public şi privat al comunei sau al oraşului, participarea la programe de dezvoltare judeţeană, regională, zonală sau de cooperare transfrontalieră, organizarea şi dezvoltarea urbanistică a localităţilor şi amenajarea teritoriului, precum şi cele privind asocierea sau cooperarea cu alte autorităţi publice, organizaţii neguvernamentale, persoane juridice române sau străine se vor discuta întotdeauna în şedinţă publică. În legătură cu aceste probleme primarul poate propune consultarea cetăţenilor prin referendum, în condiţiile legii.

Aşa cum ne-a învățat, primăria face de capul ei pentru că cei aleși sau angajaţi din această instituţie se consideră nemuritori cunoscătri ai al adevarului total.

Iată ce spune şi Laura Suzeanu în articolul ei pe aceeasi temă: “Demolarea gardului verde din jurul blocurilor de pe Bd. Republicii a creat o adevărată revoltă în rândul oamenilor. De-o parte şi de alta a Bulevardului blocurile sunt protejate de mai bine de 40 de ani de acea coroană de merişori care a format gardul verde. În timp, oamenii au mai completat tabloul ecologic cu flori, diverşi arbuşti sau arbori, viţă de vie, dar nu pentru producţia de struguri ci pentru umbră”…………………..

Primarul Ţone consideră că este îndreptăţit să facă ce vrea, spaţiile fiind publice
De o parte primarul Petre Ţone consideră că are tot dreptul să facă ce vrea în acea zonă prin funcţia ce o deţine şi pentru că este spaţiu public, de cealaltă parte locatarii care au îngrijit acele spaţii verzi fără să ceară bani pentru asta primăriei şi care de asemenea s-au obişnuit cu mult verde în faţa blocului, sunt extrem de nemulţumiţi de transformare. „Să veniţi să vedeţi ce cald e acum în casă. Aveam viţa de vie care ţinea umbră nu pentru producţia de vin sau pentru consum, ci pentru umbră, nu mai este. Parcă s-a rupt ceva în noi. Ne-a distrus tot ce înseamnă oxigen şi verdeaţă. În loc să se ocupe cu altceva a venit aici să demoleze. A spus luni uneia din vecine care era nemulţumită <Dacă nu-ţi convine, mută-te> asta e vorbă de primar? Cum adică ne pune la punct aşa? Ce suntem noi?” spune una din locatarele blocurilor din str. Republicii, zonă care acum s-a transformat în şantier de lucru.
Primarul Petre Ţone se mândreşte cu ceea ce a făcut, declarând în recenta şedinţă de Consiliu Local că oamenii indignaţi din cauza demolării spaţiului verde s-au liniştit după ce au văzut că este bine şi aşa fără protecţia vie.

Update 16 iulie

Iata alte marturii video ale nemulțumirii oltenitenilor

dar si imagini a unor edili ce iubesc cetățenii:

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Un comentariu

  1. Pingback: Pericole în locuinţa proprie! Pensionarii victime colaterale? - Ziarul lui Ipu

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.